Un român a omologat prima mașină care merge cu apă

Bărbatul a realizat o invenție care se bazează pe apă plus hidroxid de sodiu, montând dispozitivul pe mașina lui, o Dacia Logan. 

Florin Călăuz, din Baia Mare, a montat pe autoturismul său Dacia un dispozitiv care îi permite să parcurgă 10.000 de kilometri cu doar un singur plin de motorină, potrivit stiripesurse.ro.

Bărbatul a realizat o invenție care se bazează pe apă plus hidroxid de sodiu, montând dispozitivul pe mașina lui, o Dacia Logan. 

“Cu un plin al rezervorului, în jur de 50-60 de litri de motorină pot face drumul din Baia Mare până la Constanța, dus-întors și din nou până la malul marii”, a declarat Florian Călău. Potrivit acestuia, folosind un litru de apă plus hidroxid de sodiu a parcurs 10.000 de kilometri. Aparatul face hidroliza apei, produce hidrogen care merge la galeria de admisie și oxigenul va ieși pe țeava de eșapament, scăzând poluarea.

 “Vorbim de apă plus hidroxid de sodiu..Aparatul face hidroliza apei, realizează hidrogen care merge la galeria de admisie și oxigenul va ieși pe țeava de eșapament, scăzând poluarea. Hidrogenul prin ardere dezvoltă o putere calorică mai mare de șase ori față de oricare alt combustibil ca benzina, motorina sau GPL, în acest fel crescând și puterea motorului, scăzând consumul de carburant pentru că în ardere se folosește hidrogen”, a mai declarat inventatorul Florian Călăuz.

Mai multe persoane din Giurgiu, amenințate cu moartea de un bărbat