Un artist filipinez pictează opere de artă cu propriul sânge

Artistul susține că ADN-ul lui este o parte din operele de artă pe care le realizează.

Un artist filipinez își pătează mâinile cu sânge, doar pentru a crea cu acesta opere de artă. Elito Circa își folosește propriul sânge, afirmând că picturile sale provin din el, potrivit digi24.ro.

Folosind sângele prelevat din propriile vene, bărbatul în vârstă de 52 de ani realizează picturi pe pânză care au atras atât laude cât şi critici din cauza materialului neobişnuit ales de artist.


Născut într-o familie cu venituri reduse, cu acces limitat la educaţie şi materiale de artă, artistul Elito Circa a folosit diferite materiale, inclusiv prune şi roşii, dar s-a oprit asupra sângelui, după ce s-a tăiat. „De fiecare dată când mă tăiam, îmi foloseam propriul sânge pentru că petele de sânge sunt greu de îndepărtat”, a dezvăluit Elito Circa, în timp ce trece peste pânza albă o pensulă înmuiată în sânge. „De fiecare dată când mă tăiam, îmi foloseam propriul sânge pentru că petele de sânge sunt greu de îndepărtat”, povestește Elito Circa, în timp ce trece peste pânza albă o pensulă înmuiată în sânge.

Artistul susține că ADN-ul lui este o parte din operele de artă pe care le realizează. Elito Circa crede că viaţa e circulară, totul fiind un ciclu.

  „Operele mele de artă sunt foarte importante pentru mine, pentru că provin din mine, din propriul meu sânge, ADN-ul meu este parte din ele. Filosofia mea este că viaţa e circulară, iar totul este un ciclu, aşa că (sângele meu) este un instrument care serveşte drept o reamintire a locului din care provin”, a adăugat el. După ce a realizat o pictură murală de 122 x 244 cm care înfăţişează istoria oraşului Pantabangan, unde a copilărit, artistul are un proiect şi mai ambiţios. În 2023 el intenţionează să creeze cea mai mare „pictură cu sânge” realizată vreodată, pe o pânză de 100 de metri, ceea ce va reprezenta un record mondial.

Avertizare de călătorie în Germania, din partea MAE