O turistă americană a provocat daune de mii de euro pe Treptele Spaniole din Roma 

Tânăra de 28 de ani a coborât trotineta electrică pe treptele de marmură .

Incident neobișnuit la Roma. O turistă din America și-a aruncat trotineta electrică pe Treptele Spaniole din orașul italian, provocând o pagubă în valoare de 25.000 de euro, potrivit spotmedia.ro. Incidentul a fost surprins de un trecător. Poliția a găsit-o pe tânăra de 28 de ani și pe prietenul ei de 29 de ani, care își coborâse trotineta electrică pe treptele de marmură din secolul al XVIII-lea.

Fiecare din cei doi turiști a fost amendat cu câte 400 de euro.

De asemenea, oamenii legii le-a interzis celor doi turiști să se întoarcă la celebrul monument. Treptele Spaniole reprezintă un sit al Patrimoniului Mondial Unesco,  care a fost restaurat în 2015, valoarea lucrărilor fiind de 1,5 milioane de euro. Acesta nu este un incident singular. Incidentul survine la două săptămâni după ce un turist din Arabia Saudită a condus un Maserati pe aceleaşi trepte. Oamenilor li s-a interzis să se oprească pe Treptele Spaniole încă din 2018. Numărul turiștilor care vizitează capitală Italiei a revenit la cifra înregistrată dinainte de pandemie, fiind semnalate aglomerații la reperele culturale.

Apar situații în care turiştii încalcă regulile.

Doi turiști olandezi au fost amendați, în luna aprilie, cu 1.000 de euro deoarece au intrat în Fontana di Trevi, lucru obișnuit înainte de pandemie. Cu câteva zile înainte, un argentinian şi-a ghidat o dronă în zbor chiar pe acoperișul Palazzo Venezia, un monument din centrul Romei. Asemenea incidente nu au loc doar la Roma. Astfel, doi turiști mexicani și-au adus drona pe Turnul înclinat din Pisa. Veneția este un loc unde sunt mulți turiști necivilizaţi, două femei din Germania care au făcut plajă în bikini lângă biserica San Stae, fiind amendate de autoritățile italiene.

Treptele, care se află în mijlocul Romei, proiectate de un italian și finanțate de un francez sunt denumite spaniole, pentru că treptele sunt în Piazza di Spagna, numită așa deoarece adăpostește ambasada Spaniei într-una dintre clădirile din jurul atracției turistice. Fântâna de la baza treptelor se numește “Fântâna bărcii urâte”. O legendă urbană spune că fântâna a fost construită la ordinul papei, inspirat de o inundație care a adus o barcă de pescuit până în piață.

VIDEO. O melodie lansată acum 37 de ani a devenit virală datorită unui serial de pe Netflix