Sursă foto: Pixabay
Sursă foto: Pixabay

Turcia a revenit în topul preferințelor românilor, fie că este vorba despre concedii sau mici vacanțe tip city-break.

Românii preferă, cu precădere, resorturile de lux de pe litoralul turcesc. Acestea sunt cunoscute pentru serviciile de tip all-inclusive, cum ar fi cele din Antalya sau Kusadasi.

Datele arată că în primele șapte luni din anul 2021, peste 238.000 de români și-au făcut vacanțele în Turcia

Totodată, românii se află pe locul zece în topul turiștilor străini care și-au făcut vacanțele pe teritoriul statului turc”, conform informațiilor TURSAB-Agenția Națională a Agențiilor de Turism din Turcia.

Potrivit studiului publicat de Descoperă.ro, în anul 2020, Turcia a acceptat turiștii români începând cu luna august, iar datele au arătat că peste 87.400 de turiști din țara noastră și-au petrecut concediul acolo. În comparație, în 2019, ultimul an fără evenimente speciale pe piața de turism, au fost aproximativ 421.000 de români, doar în perioada ianuarie-iulie.

Principalele destinații turistice preferate: Antalya, Mallorca și Grecia

Destinaţiile de vacanţă de vară cu cea mai rapidă creştere în prezent sunt din Turcia, precizează și un operator germani de turism.

Conform declarațiilor, numărul de clienţi care zboară spre Antalya a urcat cu 480% faţă de 2019, urmată de Mallorca 140% şi Grecia 74%.

Cei mai experimentaţi antreprenori din turism din Germania au mai adăugat că touroperatorii îşi dispută locurile limitate de rezervare din destinaţiile populare pentru că acestea şi-ar putea atinge limitele de capacitate în vară din cauza unui mix de factori post-pandemie.