Adăpost montan dotat cu panou solar, amenajat în Munții Făgăraș

Refugiul dispune de prize USB și poate adăposti până la 20 de persoane.

Un nou refugiu montan modern a fost amenajat lângă Portița Avrigului, în Munții Făgăraș. Construcția a fost realizată din panouri tip sandwich, cu pereți izolați. Refugiul dispune de un panou solar cu prize USB și poate adăposti până la 20 de persoane. Amenajarea lui a costat 96.000 de lei, fiind decontată de Consiliul Județean Sibiu, potrivit digi24.ro.

 Pentru amenajarea refugiului montan care măsoară 18 mp, a fost nevoie de intervenția unui elicopter, care a făcut trei transporturi. 

Situat la 2.186 de metri altitudine, în Munții Făgăraș, refugiul ridicat lângă Portița Avrigului are pereți izolați din panouri tip sandwich, podea întărită și tablă striată în zona de acces, ușă metalică multifuncțională cu acces dedicat pentru iarnă, fiind dotat cu un panou solar cu prize USB și bec led.

Construcția poate adăposti până la 20 de persoane și a fost dată în folosință la începutul lunii octombrie 2022.

Terenul aferent refugiului a fost pus la dispoziție de Primăria Orașului Avrig, costurile pentru achiziționarea, transportul și montarea construcției, în valoare de 96.000 lei, fiind suportate din bugetul Consiliului Județean Sibiu. „Refugiul turistic Portița Avrigului este al doilea refugiu finanțat de Consiliul Județean Sibiu, după Refugiul de lângă Lacul Călțun, montat în noiembrie 2014”, au transmis autoritățile județene.

Tot mai mulți elevi consumă alcool şi băuturi energizante