Nu am amânat doar concediile, am amânat un an întreg. Îl mutăm în 2021, cu speranța că se va găsi un tratament, un vaccin, o soluție. Din păcate, mulți nu gândesc așa.

Turiștii se tem de restricții, mai mult decât se tem de coronavirus, iar vacanțele sunt amânate pentru anul 2021. Nu suntem siguri nici pentru 2021, dar mulți dintre noi refuză aventura și riscul. Se pun mai multe întrebări înainte de a se face un plan de concediu. Dacă înainte se calculau finanțele, cazarea și zilele de concediu, acum se ia în calcul fiecare ieșire.

”Dintre cei care au făcut rezervări, 60-65% din turişti şi-au amânat călătoriile pentru anul următor. 15% şi-au anulat complet călătoriile, iar 20% spun că vor călători când se vor deschide aeroporturile, deoarece încă vor să meargă în vacanţă”, spune Lysandros Tsilidis, preşedinte al Federaţiei Asociaţiilor Agenţiilor de Turism şi Călătorii din Grecia.

„Suntem de părere că, prin mult efort, vom fi capabili să ne apropiem de 15-20% din numărul de sosiri din anul precedent. Cei ce cred că vom lucra în iulie şi august se înşală. Cu 45 sau 60 de zile lucrătoare, chiar dacă toate locurile de cazare sunt ocupate, tot ai pierdut trei cincimi din produs”, adaugă el.

Grecia pierde, și nu e sigurul stat care e afectat. E drept, multe speranțe se puneau în turism, dar puțini sunt cei care au ales să se aventureze. Sau poate că turistul a înțeles că vacanța acasă este mai sigură și că prelungirea vacanței la Terapie Intensivă nu e tocmai cea mai bună soluție.

Se fac speculații, se numără, deși insistăm să afirmăm că nu suntem doar numere:

”De exemplu un avion aterizează aici, dar nu ştim câţi turişti se află la bord. Este acel moment din an în care studenţii şi grecii se reîntorc acasă. Deci nu trebuie să sărbătorim doar pentru că vedem aterizând câteva avioane”, subliniază Lysandros Tsilidis.

Nu mai sărbătorim nimic. Cifrele sunt în creștere și tot ce facem este să amânăm. Amânăm pentru binele fiecăruia și pentru binele colectiv.

Citește și: Haris Theoharis calmează nervii turiștilor români

#News