Ministrul Turismului din Grecia, Haris Theoharis, nu vrea să-i supere foarte mult pe românii aflați pe meleaguri elene. Haris procedează așa cum ar proceda orice grec care se teme pentru economie: deschide brațele. Deschide brațele, promite și asigură că totul va fi bine.

Vorbește în nuanțe de gri, cu calm și mult optimism:

”Nu spunem că oamenii trebuie să se izoleze. Dacă cineva este testat, atunci trebuie să fie prudent. Până la urmă toată lumea trebuie să fie prudentă, e un an ciudat, trebuie să fim precauți acasă și trebuie să fim precauți în țările unde mergem în vacanță.

Dar după ce sunteți testat recomandarea noastră e să nu mergeți în prea multe locuri, pentru că dacă rezultatul este pozitiv va trebui să vă amintiți peste tot pe unde ați fost. Așadar, pentru a limita această posibilitate, cerem ca pentru 24 de ore să fiți mai precauți decât de obicei. Până la urmă e o chestiune de bun simț.

Nu vreau ca cineva să se simtă sau să creadă că există vreun soi de izolare sau carantină, nu există așa ceva”, a declarat Haris Theoharis pentru Digi 24.

Grecia vrea turism chiar dacă pandemia de coronavirus nu s-a încheiat. Turiștii vor vacanță, chiar dacă răbdarea are și ea limitele ei.

Ministrul Turismului din Grecia are un sfat de bunicuță blândă: oamenii testați nu ar trebui să facă deplasări în multe locuri, până află rezultatul. Asta sună ceva de genul: e la latitudinea lor. Noi nu le impunem nimic. E o chestiune de bun simț.

Mă întreb iar și iar: a ajuns banul mai important ca sănătatea? A ajuns resuscitarea turismului mai importantă ca resuscitarea celor de la Terapie Intensivă?

Citește și: Prinde orbul, scoate-i ochii. Hotelierul greșește, amenda e inexistentă

#News