Bărbat condamnat la închisoare cu executare după ce a fost prins conducând băut de trei ori într-o noapte

El a refuzat să sufle în aparatul etilotest și să i se recolteze probe biologice.

 Un craiovean a fost condamnat la 3 ani şi 3 luni de închisoare cu executare pentru comiterea a câte trei infracţiuni de conducere fără permis şi refuzul recoltării de probe biologice. În noaptea de 14 spre 15 mai 2022, el a fost depistat conducând băut de trei ori. Potrivit oamenilor legii, la data faptelor, bărbatul avea permisul anulat, potrivit g4media.ro.

  Potrivit poliţiştilor doljeni, bărbatul a fost depistat conducând băut în jurul orei 00.30, pe bulevardul Nicolae Romanescu. Oamenii legii nu au stabilit ce alcoolemie avea craioveanul de 52 de ani, deoarece acesta a refuzat testarea cu aparatul etilotest.

Bărbatul a fost condus la o unitate medicală pentru recoltarea de mostre biologice, pe care de asemenea a refuzat-o. Poliţiştii au stabilit ulterior că bărbatul, care este recidivist, are anulat dreptul de a conduce vehicule. În aceaşi noapte, bărbatul a fost depistat de alte două ori conducând băut şi fără permis. A fost depistat tot de poliţiştii de la Secţia 2, la orele 04.36 şi 06.20, tot pe bulevardul Nicolae Romanescu. De fiecare dată a refuzat testarea cu aparatul etilotest şi recoltarea de mostre biologice.

Oamenii legii au mai susţinut că pe numele bărbatului a fost întocmit un dosar pentru comiterea a câte trei infracţiuni de conducere fără permis şi refuzul recoltării de probe de sânge.

 ”După ce este depistat şi a doua oară în aceeaşi stare, inculpatul procedează în aceeaşi manieră, aspecte ce conduc la concluzia că ia în derâdere regulile de şi nu poate aprecia gravitatea faptelor sale, prin raportare la pericolul pe care îl prezintă pentru ordinea publică”, se arată în hotărârea Judecătoriei Craiova. Hotărârea instanţei a fost contestată de bărbatul condamnat la Curtea de Apel Craiova. Marţi, pe 10 ianuarie, instanţa i-a respins apelul.

Tot mai mulți elevi consumă alcool şi băuturi energizante