Continuă căutarile submarinului dispărut care ducea turiști la epava Titanicului

Turiștii din submarin mai dispun între 70 și 96 de ore de oxigen

Submarinul dispărut, care ducea turiști la epava Titanicului, mai dispune între 70 și 96 de ore de oxigen, a estimat Garda de Coastă americană, potrivit digi24.ro.

„Am înțeles că exista o capacitate de urgență de 96 de ore din partea operatorului. Și astfel, anticipăm că există undeva între 70 și toate cele 96 de ore disponibile în acest moment”, a declarat contraamiralul John Mauger în cadrul unei conferințe de presă la Boston.

Aceste estimări înseamnă că oxigenul din submersibil va rezista cel mai probabil până cel târziu joi după-amiază. 

Nava, numită Titan, are o lungime de aproape șapte metri și conține de obicei oxigen pentru o perioadă de patru zile, pentru un echipaj de cinci persoane, inclusiv pilotul. Titanicul a dispărut după aproximativ o oră și 45 de minute de la scufundare, care a avut loc duminică, potrivit Pazei de Coastă. Acest lucru a determinat o operațiune de căutare și salvare în masă în Atlantic pentru cele cinci persoane aflate la bord. Mauger a declarat că salvatorii desfășoară un submarin, geamanduri sonar și două avioane de căutare, dar a adăugat că zona este „îndepărtată”,  acțiunile de căutare fiind dificile.

 Căutările au loc la aproximativ 1.400 de kilometri de Cape Cod, la o adâncime de aproximativ patru kilometri, a spus el.


Salvatorii cercetează, de asemenea, suprafața oceanului în cazul în care Titan a reușit să iasă, dar a pierdut cumva comunicațiile cu nava sa principală. Compania care organizează excursii pe Titan, OceanGate Expeditions, oferă excursii subacvatice pentru a vedea Titanicul scufundat. O expediție tipică de opt zile costă 250.000 de dolari de persoană. Deoarece Titan este un submersibil  nu poate părăsi portul și de a se întoarce singur, fiind nevoie de o navă-mamă care să lanseze și să recupereze nava.

Coliziune între cinci mașini în județul Constanța