Pericol de inundații în nordul țării, avertizează ISU Botoșani

Prutul măsura 405 centimetri, cu 35 de centimetri peste cota de atenţie

Râul Prut a atins cota de atenţie la Oroftiana şi Rădăuţi Prut, a informat, marţi dimineaţă, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Botoşani, potrivit ziare.com.

Potrivit datelor furnizate de Sistemul de Gospodărire a Apelor Botoşani, la ora 9,00 la intrarea în ţară, Prutul măsura 405 centimetri, cu 35 de centimetri peste cota de atenţie, iar tendinţa este de scădere.”La acest nivel, gospodăriile şi casele din zonă nu sunt în pericol de a fi inundate. Apa a acoperit doar zonele joase din lunca Prutului”, au transmis oficialii ISU Botoşani. Râul Prut se află sub incidenţa unui Cod Portocaliu de inundaţii până la ora 24,00. 

Potrivit datelor furnizate de Sistemul de Gospodărire a Apelor Botoşani, la ora 9,00 la intrarea în ţară, Prutul măsura 405 centimetri, cu 35 de centimetri peste cota de atenţie, tendinţa fiind de scădere.

În acelaşi timp, la Rădăuţi Prut cotele apelor au ajuns la 337 de centimetri, cu 47 de centimetri peste cota de atenţie, iar tendinţa este de creştere.”La acest nivel, gospodăriile şi casele din zonă nu sunt în pericol de a fi inundate. Apa a acoperit doar zonele joase din lunca Prutului”, au transmis oficialii ISU Botoşani. Râul Prut se află sub incidenţa unui Cod Portocaliu de inundatii până la ora 24,00.

Coliziune între cinci mașini în județul Constanța