Alertă de ploi, grindină și vijelii pentru 12 județe

Codul galben intră în vigoare azi la ora 14.00, fiind valabil până la ora 3.00

Meteorologii au emis marți o avertizare cod galben de averse, grindină și vânt, care va fi în vigoare până miercuri la ora 03.00, fiind afectate 12 județe. Codul galben intră în vigoare azi la ora 14.00, fiind valabil până la ora 3.00, potrivit digi24.ro.

În nordul Banatului, Crișana, Maramureș, vestul și nordul Transilvaniei, dar și în nordul Moldovei, local vor exista perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, care se va manifesta prin averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului (cu rafale de 55…70 km/h), pe arii restrânse vijelii și grindină. 

În intervale scurte de timp sau prin acumulare cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și izolat de peste 30…40 l/mp.

De asemenea, o informare meteorologică intră în vigoare azi la ora 14.00. Vor exista perioade cu averse, descărcări electrice, izolat grindină și local intensificări ale vântului, cu viteze de 45…55 km/h. Asemenea manifestări se vor semnala în după-amiaza zilei de marți (27 iunie) și în cursul nopții de marți spre miercuri (27/28 iunie) în vestul, centrul și nordul țării, iar pe parcursul zilei de miercuri (28 iunie) în sud, sud-est, la munte și local în restul teritoriului. Pe alocuri se vor acumula cantități de apă de 15…25 l/mp.

O pădure virgină de mărimea unui teren de fotbal dispare la fiecare 5 secunde