Aglomerație la ieşirea din ţară pe la Vama Nădlac

Românii veniți acasă în vacanța de vară revin la muncă în străinătate

Punctul de trecere a frontierei Nădlac

Cozi de maşini sunt înregistrate, vineri, la ieşirea din ţară prin principalele puncte din judeţul Arad – Nădlac I şi Nădlac II, unde se aşteaptă cel puţin o oră pentru trecerea graniţei, în condiţiile în care românii care lucrează în străinătate şi au venit acasă în vacanţă se întorc la locurile de muncă, potrivit g4media.ro.

Reprezentanţii Poliţiei de Frontieră Arad au declarat că au fost luate măsuri pentru fluidizarea traficului, dar urmează primul weekend după vacanţă şi se se aşteaptă ca un număr mare de români să părăsească ţara.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Arad, Andrei Dincă, valorile de trafic sunt în creştere pe măsură ce foarte mulţi români care s-au stabilit în alte state şi au venit în vacanţă la familii vor pleca din ţară în următoarele zile.” De aceea le recomandăm celor care pornesc la drum să consulte aplicaţia ‘Trafic online’ de pe site-ul Poliţiei de Frontieră Române, de unde pot afla care puncte de trecere a frontierei sunt aglomerate şi ce alte variante mai bune de ieşire din ţară există”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Arad, Andrei Dincă.

Potrivit aplicaţiei, vineri dimineaţă la Nădlac I (DN 7) şi Nădlac II (autostradă) se aştepta minim o oră pentru a se trece în Ungaria

„Număr mare de autoturisme prezente la verificările de frontieră pe sensul de ieşire din ţară. Recomandare: pentru evitarea aglomerărilor, puteţi folosi şi alte puncte de trecere a frontierei”, transmite aplicaţia „Trafic online”. La Nădlac II sunt deschise şapte artere de ieşire pentru traficul uşor şi turistic, dublu faţă de o zi obişnuită, iar la Nădlac I sunt deschise trei artere, comparativ cu una în zilele obişnuite. Autorităţile de frontieră se aşteaptă ca aglomeraţia de la graniţa de vest să dureze până la finalul lunii august. Pasagerii unei companii aeriene vor fi cântăriți la urcarea în avion