Pompierii din Londra au intervenit de urgență pentru stingerea unor incendii puternice, izbucnite în sudul acestui oraș, relatează Sky News. Oamenii au fost evacuați imediat după ce flăcările au cuprins acoperișurile caselor de la marginea capitalei britanice, notează sursa amintită.

Astfel, autoritățile londoneze au declarat „incident major”, după ce numărul incendiilor a înregistrat „o creștere uriașă”, marți 19 iulie, numită „cea mai călduroasă” zi din Regatul Unit. Temperatura a depășit 40 de grade C, au relatat de la fața locului jurnaliștii englezi.

Met Office, serviciul meteorologic britanic, a anunţat, marţi, 19 iulie, un record de temperatură de 40 grade Celsius, înregistrat la ora 12:50 PM (11:50 GMT) la Aeroportul Heathrow din Londra, depăşind recordul anterior de 38,7 grade Celsius, înregistrat în 2019.

Marea Britanie a intrat pe lista țărilor care se confruntă cu incendii puternice

Echipajele de pompieri sunt în alertă, iar pagubele inventariate.

Fumul este dens și oamenii abia mai respiră”, transmite Sky News. Până la acest moment, incendiul este numit „de vegetație”, însă, pompierii vor să afle dacă acesta s-a extins și din cauza unor acțiuni umane contra Mediului.

Primarul capitalei britanice, Sadiq Khan, a făcut apel la oameni să fie precauți, să nu lase pet-uri, resturi de țigară și mai ales să nu facă grătare în această perioadă, în aer liber, informează sursa precizată.

Din cauza sclimbărilor climatice, Marea Britanie a intrat pe lista țărilor care se confruntă cu incendii de vegetație, alături de Grecia, Spania, Portugalia.

Și în România s-au produs pagube din cauza incendiilor de vegetație. La începutul lunii iulie ac, un lan de grâu din județul Timiș s-a făcut scrum, iar aerul a fost irespirabil ore bune, chiar și după intervenția pompierilor.