O dronă a efectuat în premieră în Europa un transport medical

Premieră în transportul medical din Europa. O dronă a efectuat zboruri de testare la Anvers, în estul Belgiei, pentru a transporta țesut uman de la un spital la altul, potrivit gmedia.ro.

Acest lucru ar putea conduce la economisirea timpului atunci când este vorba de operații

Drona este pilotată de compania flamandă Helicus, părăsind o clădire a rețelei spitalicești ZNA din Anvers. Ea a aterizat patru minute mai târziu pe acoperișul filialei Sint-Augustinus a spitalelor GZA, la 800 de metri distanță. În interiorul unui tub atașat dronei se afla o fiolă care conținea țesut uman potențial canceros pentru a fi analizat în laboratorul Sint-Augustus. Zborul de testare este o premieră. Helicus este în prezent singura companie europeană care a primit la jumătatea lunii iunie autorizația de a organiza zboruri cu drone în scopuri medicale, deasupra unui oraș și pilotate de la distanță, în afara câmpului vizual al operatorului.

Testele au loc înaintea unui nou regulament european așteptat în 2023, care va permite utilizarea pe scară largă a dronelor pentru a transporta țesut uman

„În fața costurilor în creștere ale sistemelor de sănătate, serviciile tehnice medicale costisitoare, cum ar fi laboratoarele, pot fi centralizate într-un singur loc”, permițând spitalelor vecine să își transporte eșantioanele, a explicat Mikael Shamim, CEO al Helicus. „Marele avantaj al dronelor este că ele combină viteza, reducând timpul mediu de transport, cu regularitatea, ceea ce garantează fiabilitatea logistic, a mai declarat acesta.

O turistă americană a provocat daune de mii de euro pe Treptele Spaniole din Roma