Președintele Klaus Iohannis a declarat, de curând, că negocierile cu Regatul Unit în urma Brexitului, cele referitoare la situația Diasporei, nu au ajuns, în acest moment, la nicio finalitate, astfel că totul se prezintă în coadă de pește. Președintele a mai spus că echipa de negociere nu are de gând să renunțe, dorindu-și rezultate satisfăcătoare care să le ușureze existența cetățenilor români ce se află pe teritoriul Regatului Unit.

Klaus Iohannis: „Echipa de negociere a primit încurajări din partea noastră să continue”

„Chiar acum am finalizat aprobarea concluziilor pe Brexit şi aici lucrurile sunt încă destul de complicate. După părerea noastră, negocierea acordului cu Regatul Unit nu a făcut progrese suficiente, este nevoie de accelerarea negocierilor şi este evident că noi, Uniunea, continuăm pe calea începută, rămânem uniţi, ştim ce dorim, dar, în acelaşi timp, ştim şi că noi ne dorim un acord cu Regatul Unit. Echipa de negociere a primit încurajări din partea noastră să continue, mai sunt puţine săptămâni până la finalul anului, când aceste negocieri trebuie să fie finalizate.”, a spus Klaus Iohannis.

De asemenea, Klaus Iohannis a mai amintit și de firmele care se află în colaborare cu cele din Regatul Unit, amenințate și ele de noile schimbări, în urma Brexitului.

„Noi ne dorim un acord, este necesar, este calea cea mai bună pentru a garanta un parteneriat solid între Uniunea Europeană şi Regatul Unit pentru mulţi ani de acum încolo şi este foarte important şi pentru cetăţenii noştri care trăiesc în Regatul Unit, dar şi pentru firmele noastre care fac afaceri cu Regatul Unit.”, a declarat Klaus Iohannis.

Citește și: Recidiva s-a născut la Brăila. Primarul Dragomir se se vrea vultur, nu slugă cu mască

#News