Sursa foto: Pixabay

Reprezentanții Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Botoșani au anunțat că patru comune primesc apă cu ajutorul mașinilor de pompieri, scrie Agerpres.

Din cauza secetei excesive ce a lovit județul Botoșani, prefectul Sorin Cornilă a dispus punerea în aplicare a a Planului de măsuri de prevenire şi reducere a riscului de manifestare a situaţiilor de urgenţă pe perioada sezonului estival, precum seceta şi canicula.

„La nivelul unităţilor administrativ-teritoriale au fost înfiinţate puncte de acordare a asistenţei medicale de urgenţă şi de distribuire a apei potabile. Totodată, a fost informată populaţia cu privire la măsurile ce se impun a fi luate pe timpul caniculei şi secetei şi au fost identificate persoanele vulnerabile”, au declarat reprezentanții ISU.

România se topește. ANM a anunțat temperaturi de peste 38 de grade Celsius

Pompierii asigură apa la nivelul comunelor Drăguşeni, Văculeşti, Suliţa şi Cristeşti, iar prefectul a anunțat că alte comune se află în riscul de a rămâne fără apă.

Reamintim că ANM a anunțat două zile de foc pentru țara noastră, unde temperaturile vor depăși 38 de grade Celsius. Mai exact, în județele Arad, Bihor, Satu Mare, Sălaj, Maramureș și Bistrița-Năsăud se vor înregistra temperaturi maxime extreme, ce vor atinge și depăși recordurile absolute ale perioadei.

Acestea se vor situa în jurul valorilor de 38…39 de grade în județele Arad, Bihor și Satu Mare, iar în Sălaj, Maramureș și Bistrița-Năsăud vor fi 36…37 de grade.

Totodată, valul de căldură se va menține în toate regiunile, disconfortul termic fiind ridicat în special în zonele de câmpie și de podis.

Temperaturi maxime apropiate de recordurile absolute ale perioadei se vor înregistra pe arii restrânse și în restul Transilvaniei, dar temperaturile minime vor fi mai coborâte decât valorile extreme.

Citește și articolul:Lacul Amara a secat complet din cauza secetei