În Poiana Brașov, un protest pe schiuri

„Tăiaţi pensiile speciale, nu pădurile!”

Vine weekendul, iar pârtiile vor fi din nou pline. Astfel, comunitatea Declic consideră că vor putea fi mai vizibili, motiv pentru care sâmbătă vor organiza un protest inedit, pe schiuri. Această acțiune are legătură cu tăierile de păduri, un fenomen tot mai întâlnit în România.

Membrii Declic anunţă că vor coborî pe pârtie, pe schiuri, cu un banner cu mesajul „Tăiaţi pensiile speciale, nu pădurile!” pentru a atrage atenţia noului Parlament şi noului Guvern asupra a două probleme majore nerezolvate: tăierea pensiilor speciale uriaşe şi salvarea pădurilor de la tăieri ilegale masive.

De câteva săptămâni avem un nou Guvern și un nou ministru al Mediului. Ca de fiecare dată în prima lună de guvernare, avem parte de o avalanșă de declarații despre cât se va face și se va drege pentru a salva pădurea. Sunt reîncălzite aceleași promisiuni, în primul rând modernizarea sistemului de urmărire a lemnului, SUMAL. Așa au făcut toți miniștrii din ultimii ani, și toți ne-au dus doar cu vorba.

Declic

Totodată, cei de la Declic au atras atenția și cu privire la pensiile speciale, pe care actualii guvernați au anunțat în campania electorală că vor să le taie. De altfel, acest subiect este o prioritate pentru Comunitatea Declic, care își dorește ca „Guvernul Cîțu să nu îngroape subiectul, ci să lucreze la un proiect de lege serios, prin care să rezolve această inechitate, odată pentru totdeauna”, potrivit site-ului oficial.  

Reprezentanţii Declic vor împărţi participanţilor la protest şi schiorilor de pe pârtia Drumul Roşu, veste, măşti şi stickere cu mesajul acţiunii. Punctul de întâlnire va avea loc la baza pârtiei Drumul Roșu din Poiana Brașov, lângă gondolă, la ora 10.00.

Citește și: La Galați, protest împotriva majorării cu 50% a impozitului auto

#News