Donald Trump consideră că violența nu îl reprezintă

Zilele la Casa Albă îi sunt numărate

Rămas fără niciun canal de comunicare după ce Facebook, Twitter și YouTube l-au blocat, președintele în exercițiu, Donald Trump a transmis prin intermediul biroului de presă de la Casa Albă, un mesaj referitor la mai multe demonstraţii anunţate în care cere să nu fie încălcată legea şi să nu fie comise acte de vandalism.

„În lumina informaţiilor referitoare la mai multe demonstraţii, solicit că nu trebuie să existe violenţă, încălcare a legii şi vandalism de vreun fel. Nu asta reprezint şi nu este ceea ce reprezintă America. Fac apel la toţi americanii să ajute la diminuarea tensiunilor şi la calmarea spiritelor. Mulţumesc”.

Altfel, miercuri, la Washington au fost mobilizate numeroase trupe care asigură securitatea în oraş şi la Capitoliu, unde Camera Reprezentanţilor dezbate şi va vota punerea sub acuzare a lui Trump.

Potrivit news.ro, Camera Reprezentanţilor urmează să voteze punerea sub acuzare („impeachment”) a preşedintelui Donald Trump pentru incitarea susţinătorilor lui de a intra în Capitoliu, pe 6 ianuarie. Mandatul lui se încheie pe 20 ianuarie.

Este aşteptat ca votul să treacă de forul condus de democraţi, ceea ce va face ca Trump să devină primul preşedinte de două ori pus sub acuzare.

Dacă Trump va fi pus sub acuzare de Camera Reprezentanţilor, Senatul va susţine apoi un proces. O majoritate de două treimi este necesară pentru condamnarea lui, ceea ce înseamnă că 17 republicani trebuie să se alăture democraţilor.

Citește și: Trump adoptă un ton eroic: „Nu mă tem”

#News