Piedone renunță la scrisoarea primarului. Se vor economisi 300 de mii de euro

Banii economisiți ca urmare a renunțării la scrisoarea primarului vor fi folosiți pentru finanțarea proiectelor inițiate în Sectorul 5

Cristian Popescu Piedone se aliniază prezentului, reușind, în același timp, să economisească bani.

În ședința operativă din cadrul Primăriei Sectorului 5 s-a decis renunțarea la tipărirea scrisorii primarului, în scopul economisirii sumei de 300 de mii de euro, bani care ar putea să fie folosiți în alte scopuri, având în vedere necesitățile pe care sectorul le are, în acest moment, pe care edilul le-a evidențiat de nenumărate ori, în ședințele operative, ori în cele de consiliu, menționând că se caută soluții în acest sens.

O singură scrisoare a primarului, în variantă tipărită, ar trebui să coste anul acesta 3,7 lei fără TVA, preț la care s-ar adăuga suma de 2,5 lei, aferentă serviciilor de distribuire.

Scrisoarea primarului, inutilă în 2021, susține Piedone

Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone a spus, în cadrul ședinței operative care s-a desfășurat ieri, că în anul 2021 o astfel de scrisoare a primarului nu mai este necesară, de vreme ce accesul la internet a devenit o normalitate, astfel că cetățenii au tendința de a se informa, mai de grabă, din sursele oficiale din mediul online, decât din sursele clasice, tipărite.

Dacă în 2004, atunci când a luat ființă reglementarea potrivit căreia contribuabilii trebuiau să fie informați de către primărie cu privire la activitatea administrației locale reprezenta o normalitate, acum, astfel de practici nu își mai au rostul.

Banii economisiți ca urmare a renunțării la scrisoarea primarului vor fi folosiți pentru finanțarea proiectelor cu adevărat necesare unui sector ținut timp prea mulți ani sub nivelul de dezvoltare al unei capitale europene.

Citește si: Primăria Sectorului 5: Piedone vrea să atragă cele mai multe fonduri UE

#News