Ciolacu vrea să ajungă primul la consultările de la Palat

Liderul PSD, Marcel Ciolacu consideră că partidul pe are îl reprezintă este primul care ar trebui să ajungă la consultările de la Palatul Cotroceni. Mai mult, acesta a precizat că este posibil să nu mai participe, dacă nu se respectă votul poporului, potrivit căruia PSD a câștigat alegerile parlamentare.

„Primul partid care trebuie invitat la Cotroceni trebuie să fie PSD. Sper, din tot sufletul, că președintele Iohannis nu va chema PNL înaintea PSD. Sper să nu jignească câștigătorii acestor alegeri. Dacă nu vom fi chemați primii, e posibil să nu mergem la consultări. Perioada campaniei și a jignirilor eu cred că a apus. Președintele ar trebui să aibă respect față de toată clasa politică, mai ales față de clasa politică ce a câștigat aceste alegeri. Vom lupta cu toate armele constituționale, dacă se continuă această bătaie de joc la adresa votului. Exclud posibilitatea suspendării președintelui, ținând cont de contextul actual prin care trecem, avem o criză sanitară. Suspendarea președintelui este o măsură politică extremă”, a explicat Ciolacu la TVR 1.

Președintele ignoră „vocea poporului”

Totodată, Ciolacu este de părere că președintele se află într-o „negare totală a ceva evident”, cu privire la pierderea alegerilor de către liberali.

„Părerea mea e că trebuie să așteptăm rezultatele finale. Am văzut că președintele s-a antepronunțat. Parcă nici nu a contat votul. Parcă românii și-au învins frica de COVID ca să meargă la vot. Și e o negare totală a ceva evident. Vor puterea cu orice chip, fără să țină cont de dorința oamenilor. Trebuie să recunoască că acest guvern este și a fost un eșec total, sancționat prin vot de români”, a mai spus Ciolacu.

PSD, vrea și Senatul și Camera

Ciolacu a declarat că nu este exclus ca el să candideze din nou pentru funcția de președinte al Camerei Deputaților, dar că partidul său o vizează și pe cea de la Senat.

„E o decizie pe care o să o luăm în interiorul partidului. Din punctul meu de vedere, avem de apărat un vot al românilor şi cred că vom candida la ambele funcţii, atât la Cameră, cât şi la Senat. O să avem următorul Consiliu Politic Naţional unde o să şi facem formalitatea statutară de a-l desemna pe domnul Rafila (n.r. pentru funcţia de premier) şi acolo vom lua aceste decizii. Este posibil să candidez eu (n.r. la Cameră), este posibil să candideze alt coleg. S-a schimbat PSD. PSD nu mai înseamnă că preşedintele partidului nu mai trebuie să fie ori şef la Cameră, ori la Senat, ori premier, ori candidat la Preşedinţie. Gata! Partidul Social Democrat s-a schimbat”, a subliniat Ciolacu.

Citește și: Ciolacu insistă: „PSD trebuie să fie la guvernare”

#News