Nicușor Dan exclude varianta carantinării Bucureștiului

Cu toate că varianta carantinării nu trebuie scoasă de tot „din cărți”, primarul Municipiului București, Nicușor Dan a declarat că, cel puțin momentan, această nu este pe masa de discuții, întrucât pentru a se aplica, este nevoie ca „un anumit indicator” să atingă pragul critic. În plus, edilul a mai spus că, în acest moment, indicatorii pe Capitală indică cifra „șase”, astfel că o eventuală carantinare devina „ultima ipoteză”.

Ipotezele carantinei, explicate de Nicușor Dan

„Carantina se impune atunci când un anumit indicator trece de un anumit nivel. Nu suntem încă acolo. Indicatorul acesta spune în linii mari câte persoane sunt infectate. În București indicatorul este în jur de șase și nu se impune în acest moment carantinarea. Nicidecum Bucureștiul nu intră în carantină. Este ultima ipoteză… pentru moment nu se pune problema”, a spus primarul.

Referitor la posibilele cauze de transmitere ale virusului în Capitală, Nicușor Dan a declarat că cele mai propice medii sunt transportul în comun, însă și locurile de muncă unde oamenii au tendința să neglijeze regulile sanitare impuse perioadei.

„București este un motor economic, facem ce ține de noi ca să nu-l oprim”, a mai spus Nicușor Dan, întrebat despre evoluția economiei, în contextul pandemiei, în București.

Comentariul lui Nicușor Dan vine după o declarație a posibilului viitor viceprimar al Capitalei, Vlad Voiculescu, cel care a declarat că există posibilitatea carantinării.

„Este o opinie exprimată în spațiul public, trebuie să o luăm exact așa cum a fost dată, știm cu toții că această ipoteză există”, a spus Dan, cu privire la declarația lui Vlad Voiculescu.

Citește și: Vlad Voiculescu mai are de așteptat până să devină vicele lui Nicușor Dan

#News