În cursul zilei de astăzi, primarul Municipiului București, Nicușor Dan, a dat explicații în legătură cu situația prin care trece, în acest moment, Vlad Voiculescu, cel care așteaptă de mai bine de două luni să-și preia mandatul de viceprimar al Capitalei.

„Încă nu suntem în format complet, nu s-a încheiat litigiul prin care instanţele să confirme ultimii zece consilieri, ăsta este motivul pentru ca nu putem să alegem viceprimarii în şedinţa de azi”, a declarat astăzi Nicușor Dan.

La rândul lui, Vlad Voiculescu declara, în data de 4 decembrie, că s-ar fi făcut apeluri împotriva deciziei instanței, cea referitoare la alegeri.

„De trei ori (în 12, 16 şi 26 noiembrie). De fiecare dată chiar în ultima zi în care se putea depune apel. Avocaţii mi-au spus că aşa se procedează când vrei să amâni ceva. (…) Mulţi mi-au spus că vor amâna numirea mea ca viceprimar până după alegeri. Am crezut că exagerează, că nimeni nu îşi poate bate joc de voinţa a sute de mii de oameni şi că mă voi putea apuca de treabă mai curând. (…) Este firesc să ne întrebăm ce interese reprezintă doamna Bunescu. Serveşte unor interese de partid sau care este motivul contestării?”, scria Vlad Voiculescu. 

Citește și: Marcel Ciolacu: „Este victoria voastră! Este victoria celor care ați rezistat”

#News