Prefectura Capitalei anunță reluarea controalelor

Prefectura Capitalei a anunțat că are de gând să reia seria controalelor pentru unitățile comerciale din București, întrucât s-ar fi constatat o oarecare domolire a respectării regulilor sanitare de protecție, în contextul pandemiei de coronavirus.

„În perioada următoare, vor fi intensificate controalele în principalele sectoare în care s-a constatat că măsurile de protecție nu au fost respectate cu strictețe, respectiv mall-uri, piețe agroalimentare, piețe volante, stații de metrou, mijloace de transport în comun, terase, săli de sport/fitness, saloane de coafură, cosmetică. De asemenea, s-a dispus efectuarea de controale în vederea respectării normelor privitoare la obligația angajatorilor din sectorul public și privat de decalare a programului angajaților”, a declarat astăzi Prefectura Municipiului București.

Astfel, Prefectura București anunță că, împreună cu primarul general Nicușor Dan, va organiza o întâlnire cu principalii reprezentanți ai supermarketurilor și ale celorlalte mari unități comerciale, pentru a sublinia importanța respectării normalelor sanitare și de prevenție. Potrivit comunicatului Prefecturii, eventualele controale intensificate vor avea ca scop evitarea măsurilor mai severe.

„La nivelul grupului de lucru constituit s-a apreciat că respectarea cu strictețe a normelor deja aflate în vigoare poate să ajute la evitarea adoptării de noi restricții mai severe. Facem un apel la cetățenii municipiului București, la operatorii economici, publici și privați, pentru respectarea cu strictețe a normelor și restricțiilor aflate în vigoare pentru ca împreună să putem limita răspândirea infecției cu noul coronavirus (SARS-CoV-2) și pentru a evita impunerea de restricții mai severe”, se mai arată în comunicatul trimis de Prefectura București.

Citește și: Vela, fericit că la alegeri nu a avut prea multă „treabă”

#News