„O să avem luminițe… n-o să avem târg de Crăciun anul acesta”

Primarul General al Capitalei, Nicușor Dan a precizat, la B1 TV, că anul acesta bucureștenii nu vor avea târg de Crăciun, din cauza pandemiei, dar că luminițele vor fi. Asta pentru că există un contract ce va expira la finalul acestei ierni.

„O să avem luminițe… ceva mai multe decât mi-aș fi dorit. Eu am explicat în conferința de presă de azi, așa vorbind grosier, că Primăra are două arii de competență: una care e în subordinea Primarului General – toată funcționarea executivă a Primăriei și a celor 47 de instituții din subordine – și una care e în subordinea Consiliului General al Municipiului București – aici sunt companiile. Contractul acesta pentru luminițe a fost semnat acum trei ani pentru trei ierni. El se va încheia la sfârșitul acestei ierni și el a fost executat pentru această iarnă, în proporție de 90%, de către firma prestatoare către Compania Municipală de Iluminat. Deoarece CGMB nu s-a putut constitui, acest contract a mers mai departe. Asta e pe scurt situația luminilor din București”, a declarat Dan.

Citește și: Cristian Popescu Piedone: „Nu vom renunța la iluminatul festiv”

Fără târg, nici al municipalității, nici al privaților

Restricțiile impuse de autorități ca urmare a evoluției pandemiei nu vor permite ca târgurile de Crăciun să fie organizate.

„Nu, n-o să avem târg de Crăciun anul acesta. Dacă condițiile de sănătate ne-ar fi permis, am fi avut târg de Crăciun organizat de privați, care abia ar fi așteptat să facă asta – sunt mulți organizatori de astfel de evenimente care abia așteaptă să colaboreze cu Primăria Capitalei. Am fi avut un astfel de târg care nu ne-ar fi costat nimic pe noi, ca municipalitate. Dar suntem într-o situație de pandemie și nu e logic să avem târguri și mari aglomerări”, a mai declarat Nicușor Dan, Primarul General al Capitalei.

Nici Clujul nu va avea târg

După ce Sibiul și Oradea, cu târguri recunoscute internațional, au anulat evenimentele, miercuri, și Clujul a anunțat acest lucru. „Nu avem cum să organizăm Târgul de Crăciun având în vedere condițiile în care ne aflăm. Am solicitat rezilierea contractului pentru acest an, din cauza pandemiei. Facem tot ce putem pentru a stopa răspândirea COVID-19, nu vrem să agravăm situația”, a declarat Emil Boc la un post local de radio, citat de Monitorul de Cluj.

Vom avea un brad, avem un iluminat modest pentru a ne bucura totuși un pic de viață în atmosfera asta destul de sobră, dar cu decență și fără exces

Emil Boc, primar Cluj Napoca

Citește și: Târgul „Forbes” al Olguței de la Craiova

#News