FOTO Stirile PRO TV
FOTO Stirile PRO TV

PMP și ALDE nu-și mai bat capul cu anticipatele. ALDE a anunţat, marţi, înaintea consultărilor cu Ludovic Orban pe tema datei alegerilor locale că prioritatea în acest moment ar trebui să fie învestirea unui Guvern cu puteri depline care să poată adopta măsuri pentru limitarea răspândirii coronavirus. De aceeaşi părere este şi liderul PMP Eugen Tomac, care a subliniat că „nu trebuie să aşteptăm să moară români pentru a lua măsuri şi mai drastice”.

ALDE vrea un Guvern cu puteri depline

„(…) Reprezentanţii ALDE vor transmite premierului interimar Ludovic Orban că, din punctul ALDE de vedere, nu stabilirea unui calendar pentru alegerile locale reprezintă în acest moment o prioritate, ci, din contră, prioritatea absolută trebuie să fie învestirea unui Guvern care să aibă puteri depline pentru a putea gestiona criza generată de răspândirea coronavirus”, anunţă ALDE într-un comunicat.

În acest context, ALDE subliniază că măsurile obligatorii care se impun a fi luate de Guvern nu pot să se oprească doar la acţiuni de limitare a răspândirii virusului.

„Este nevoie de un Guvern cu puteri depline care să aibă în vedere soluţii pentru reducerea efectelor economice ale acestei situaţii generate de extinderea cazurilor de coronavirus. Operatorii din transporturi, turism, comerţ au nevoie de sprijin pentru a putea trece peste perioada dificilă, pentru a putea păstra locurile de muncă şi pentru a rezista până când situaţia se va stabiliza”, se arată în comunicat.  

PMP, de acord cu ALDE

Aceeaşi părere o are şi liderul PMP, Eugen Tomac, care a afirmat, marţi, că obiectivul clasei politice din Români ar trebui să fie apărarea cetăţenilor de coronavirus, subliniind că măsurile luate până în prezent nu sunt suficiente.  

„Cred că, începând de astăzi, toată clasa politică trebuie să aibă un singur obiectiv: să-i apărăm pe cetăţeni de acest virus nimicitor care a paralizat state întregi şi a curmat viaţa a mii de oameni. Pentru că apar zi de zi noi cazuri de persoane testate pozitiv cu COVID-19, consider că măsurile luate până în prezent sunt utile, dar nu suficiente.  

Citește și USR se teme de coronavirus și suspendă totul

De aceea, recomand să luam măsuri ferme care vor ajuta la evitarea unui dezastru, aşa cum este el definit în lege. Nu trebuie să aşteptăm să moara români pentru a lua măsuri şi mai drastice, nu trebuie să apăra sute de români testaţi pozitiv pentru a închide oraşe sau pentru a băga în carantină judeţe întregi”, a declarat Eugen Tomac, într-o intervenţie pe Facebook.

„Trebuie să declarăm stare de urgenţă şi să dam ţării un Guvern stabil în această săptămână pentru a gestiona cât mai eficient aceasta situaţie nefericită în care ne aflăm. Nu îmi doresc să politizăm subiectul coronavirus, dar cred că, înainte de anticipate, de majorităţi în Parlament, de alegeri locale şi multe altele, cel mai important este să facem ce trebuie pentru a salva vieţi”, a conchis Tomac.

#NEWS