Un singur caz, atât ne mai trebuie pentru a intra în planul doi al guvernului. Cel puțin asta susțin autoritățile. În realitate ar fi vorba despre o serie de planuri și măsuri ce pot fi puse în practică caz în care numărul de îmbolnăviri va crește. Astfel, primul stadiu este de 0-25 de persoane infectate cu Coronavirus, ceea ce înseamnă că ne desparte un singur caz de infectare cu acest virus pentru a trece în stadiul următor, adică de 25-100, unde măsurile de prevenție și protecție se pot înăspri. Caz în care vom trece în la treilea scenariu, de 101-2000 de cazuri de confirmări, putem vorbi despre noi măsuri de siguranță, acestea fiind din ce în ce mai drastice, pe măsură ce numărul pacienților va crește.

„Anchetele epidemiologice vor fi mai extinse, fiindcă fiecare din aceste cazuri au contacți. Ne așteptăm la secții separate din spital care vor fi pentru coronavirus, ne așteptăm la limitarea unor intervenții chirurgicale care nu sunt absolut necesare, cele pentru niște boli cronice sau intervenții programate. Și ne așteptăm, efectiv, la un control la granița mai accentuat și pentru celelalte țări decât cele care sunt în acest moment în zona roșie sau zona galbenă”, a explicat secretarul de stat Nelu Tătaru.

În momentul de față, circă 107 de persoane persoane sunt sub supraveghere instituționalizată, urmând să se stabilească dacă au contactat Coronavirus, în timp ce 11.505 de persoane se află în regim de autoizolare la domiciliu.

Citește și: Asociația Românilor din Italia critică guvernul român

#News