Cristian Popescu Piedone
Cristian Popescu Piedone / Foto: Facebook

Iar s-a infectat presa cu bârfe și speculații. În momentul în care pe toate publicațiile tip cancan zbârnâie titlurile cu ”pozitiv” în titlu, Cristian Popescu Piedone trebuie să facă public apelul de la Matei Balș. Așa se întâmplă când presa are impresia că știe mai multe decât persoana în cauză.

”Câinele moare de drum lung și prostul de grija altuia!

Am primit rezultatul testului și NU sunt infectat cu noul coronavirus.

Multe publicații s-au grăbit să pună diagnostic înaintea medicilor. Că așa suntem obișnuiți: e mai ușor să fabrici un fake news, în loc să dai un telefon să-l întrebi direct pe omul respectiv dacă e albă sau neagră. Realitatea Plus a difuzat știrea pe care mai apoi au preluat-o și alte posturi de televiziune și publicații online, repet, fără să verifice sau să mă întrebe! Lamentabil, Realitatea Plus! Lamentabil!

Așadar nu sunt infectat cu COVID-19, nu am pus în pericol nicio persoană cu care m-am întâlnit în ultimele zile. Sper ca jurnaliștii să verifice pe viitor măcar dintr-o sursă, dacă nu din 3 cum scrie în manual.

În rest, multă sănătate tuturor!”, a declarat Piedone pe pagina de Facebook.

DEZMINȚIRE CU PRIVIRE LA ȘTIREA DIFUZATĂ/ MATERIALUL ONLINE PUBLICAT PRIVIND INFECTAREA CU COVID-19

În cursul zilei de joi, 17.09.2020, Realitatea Plus a difuzat un material în care se susține că eu, Cristian Popescu Piedone, aș fi infectat cu noul coronavirus. Totul după o postare pe pagina mea de Facebook în care anunțam că fiica mea a fost infectată și că mi-am făcut și eu testul COVID-19.

La acel moment, eu nu aveam niciun răspuns din partea medicilor, nu știam care este rezultatul. Niciun jurnalist de la Realitatea Plus nu m-a contactat să mă întrebe care este diagnosticul. Ulterior, mai multe publicații online și posturi de televiziune au preluat știrea fără să verifice veridicitatea informațiilor.

Am primit rezultatul testului și NU sunt infectat cu noul coronavirus.

Pentru corecta informare a opiniei publice, vă solicit pe această cale să difuzați o dezmințire în același format și cu aceeași vizibilitate ca materialul pe care l-ați difuzat/ publicat online la care am făcut referire mai sus, în vederea rectificării informațiilor prezentate opiniei publice.

Solicit Realitatea Plus, B1TV, capital.ro, evz.ro, fanatik.ro, dar și altor publicații mass-media care au mai preluat aceste informații neverificate, să publice o dezmințire în baza dreptului la replică și a codului deontologic de care se prevalează instituțiile de presă.

CRISTIAN POPESCU PIEDONE

Citește și: Cristian Popescu Piedone, încă o alianță pentru „bătălia finală” din 27 septembrie

#News