Românca Simona Halep, locul 2 WTA, va juca în optimile de finală ale turneului Premier 5 de la Roma. Adversara sa este Dayana Yastremska (Ucraina, 29 WTA), iar meciul va avea loc vineri, de la ora 14.00.

La turneele de Grand Slam, Yastremska a obținut cea mai bună performanță în 2019, când a ajuns în optimi la Wimbledon.  Simona Halep a mai jucat două finale la Roma, ambele pierdute în fața Elinei Svitolina.

În proba de simplu, Halep este singura jucătoare din România, după ce joi, Irina Begu a pierdut, 0-6, 4-6, în fața britanicii Johanna Konta.

În proba de dublu, perechea Raluca Olaru/Anna-Lena Friedman va juca, tot astăzi, împotriva perechii Magda Linette/Bernarda Pera. Perechea sută la sută românească, Simona Halep/Monica Niculescu a pierdut în fața niponelor Shoko Aoyama/Ena Shibahara, scor 1-6, 3-6. În primul tur, Halep și Niculescu s-au confruntat cu perechea Dayana Yastremska/Elina Svitolina, partidă câștigată de românce, scor 6-0, 6-1, în mai puțin de 50 de minute.

Altfel, jucătoarea japoneză Naomi Osaka, câștigătoarea ultimei ediţii a US Open, a declarat forfait pentru turneul de Grand Slam de la Roland Garros (27 septembrie – 11 octombrie), din cauza unei leziuni persistente la o coapsă, potrivit unei postări făcute de aceasta pe rețelele de socializare.

Simona Halep va fi principala favorită a Openului francez, pe care l-a câștigat în 2018. Liderul mondial, australianca Ashleigh Barty și-a anunțat absența de la acest turneu, precum și de la tot sezonul de zgură din Europa, din cauza pandemiei.

Citește și: Patricia Țig, primul turneu WTA al carierei

#News