Japoneza Naomi Osaka (22 de ani, locul 9 WTA) a câștigat turneul de Grand Slam de la US Open, după ce a învins-o în finală pe Victoria Azarenka (locul 27 WTA), scor 1-6, 6-3, 6-3.

Începutul partidei a fost dominat de bielorusă, iar după set și 2-0 părea să aibă „meciul în mână”, dar Osaka a revenit spectaculos și a trimis meciul în decisiv. Un set decisiv, cu ceva revenire din partea Victoriei Azarenka, de la 1-4 la 3-4, dar insuficient pentru a mai răsturna scorul.

„Au fost multe momente dificile în tot acest timp, pentru că ne gândim la o mulțime de lucruri. Dar am reușit să rezolv totul pentru că munca mea din timpul carantinei m-a pus în poziția de a castiga aici. Mi-am spus că am muncit atât de mult încât ar trebui să-mi ofer șansa de a mă impune”, a declarat Osaka, după victorie.

Pentru niponă, acesta este al treilea trofeu de Grand Slam, după US Open 2018 (câștigat în fața americancei Serena Williams) și Australian Open 2019 (cu Petra Kvitova).

Două finale consecutive, aceeași adversară

„Au fost trei săptămâni extraordinare. Astăzi am pierdut, dar nu se schimba prea multe pentru mine. Mi-aș fi dorit să câștig, dar am dat totul pe teren. Rămân foarte mândră de aceste două turnee (n.r. – W&S Open și US Open, cu Osaka în ambele finale. Nipona s-a retras însă din finala de la Cincinnati).

Am progresat foarte mult, am jucat meciuri mari și m-am testat fizic, psihic. Vreau să continui așa. Să mă simt bine, așa cum a fost cazul aici. Nu sunt dezamăgită.

Este doar dureros să pierzi, dar nu vreau să mă gândesc prea mult la asta. Pierd sau câștig, nu am de gând să stau aici și să fiu întristată de asta. Aș fi putut juca mai bine? Da, cred că da, dar am lăsat totul pe teren. Am crezut că a treia (n.r. – finala US Open după cele pierdute în 2012 și 2013) va fi cea potrivită, dar va trebui să-mi încerc din nou norocul. Abia aștept să joc pe zgură”, a spus Victoria Azarenka (31 de ani), fost lider mondial în 2012.

În urma acestui rezultat, Naomi Osaka va urca de luni, pe locul al treilea în ierarhia mondială, după Ashleigh Barty și Simona Halep.

Altfel, Halep va juca direct în turul al doilea al turneului Premier 5 de la Roma, ce va avea loc săptămâna viitoare.

Citește și: Simona Halep nu va participa la US Open

#News

Foto