Fostul lider mondial, Simona Halep nu va participa la turneul de Grand Slam de la New York, programat în perioada 31 august-13 septembrie 2020.

„După ce am analizat toți factorii și, luând în considerare circumstanțele excepționale cu care ne confruntăm, am decis să nu merg la New York pentru US Open.

Am spus întotdeauna că voi pune sănătatea pe primul loc, așa că prefer să rămân să mă antrenez în Europa. Știu că WTA și Federația Americană au depus mult efort pentru a organiza turneul în deplină siguranță și doresc tuturor participanților mult succes”, a anunțat Simona Halep pe pagina de Facebook.

Astfel, Simona Halep se alătură altor nume importante din circuit care au declinat prezența la Flushing Meadow. Printre acestea se află campioana en-titre, Bianca Andreescu, liderul mondial Ashleigh Barty, Elina Svitolina, Kiki Bertens, Svetlana Kuznetsova și Belinda Bencici.

Simona Halep a câștigat, duminică, cel de-al 21-lea trofeu din carieră, la Praga. Acesta a fost primul turneu la care a participat după pauză impusă de pandemia de coronavirus. În 2020, românca a mai obținut un titlu, la Dubai, în februarie.

Citește și: Simona Halep, al 21-lea titlu din carieră

#News.ro