Jocurile Olimpice de la Tokyo vor avea loc în vară

Chiar dacă Japonia a decretat stare de urgență pentru o lună

Organizatorii Jocurilor Olimpice de la Tokyo au anunţat, vineri, că această competiţie se va desfăşura aşa cum este prevăzut, în vară, în ciuda faptului că în Japonia s-a decretat stare de urgenţă, trasmite news.ro.

Joi, premierul Yoshihide Suga a anunţat instituirea stării de urgenţă pentru o lună în regiunea Tokyo, în contextul în care Japonia se confruntă cu creștere dramatică a cazurilor de coronavirus. „Situația a devenit din ce în ce mai tulburătoare la nivel național și avem un sentiment de criză”, a declarat Suga, citat de skysport.com.

Însă organizatorii au anunţat că nu se pune problema amânării Jocurilor Olimpice 2020, care urmează să înceapă la 23 iulie 2021, care au fost deja amânate din cauza Covid. „Această stare de urgenţă oferă posibilitatea de a stăpâni situaţia Covid-19 pentru ca JO Tokyo 2020 să fie planificate în cel mai sigur mod”, au anunţat organizatorii, potrivit news.ro.

La raportarea de joi, în Japonia au fost confirmate 6.076 de noi cazuri de infectare cu noul coronavirus, iar de la începutul pandemiei s-a ajuns la 258.393 de cazuri.

Citește și: Novak, de la MTS, vrea să participe la JO de la Tokyo

#News