Novak, de la MTS, vrea să participe la JO de la Tokyo

Ar fi primul ministru care participă ca sportiv de performanță

Noul ministru al Tineretului și Sportului, Eduard Novak a anunțat, la Digi 24, că își dorește să ajungă la Jocurile Olimpice, ca sportiv de performanță, măcar dintr-a treia încercare. „Aș fi primul ministru care participă efectiv ca sportiv de performanță la o competiție de această anvergură”, a spus Novak.

Sincer, sunt obișnuit. Am trei copii, am o academie de copii, am o echipă profesionistă plus Federația și în tot acest timp am fost și sportiv de performanță, așa că știu să-mi prioritizez foarte bine timpul și cred că, la urma urmei, nimeni nu are timp de pierdut, așa că dacă mă concentrez bine pe care sunt prioritățile, atunci cred că pot să le fac pe amândouă

Eduard Novak, ministru MTS

Ministrul a explicat însă că este la a treia încercare de a ajunge în Japonia. Prima dată, se pregătea pentru a merge ca patinator viteză la Jocurile Olimpice de iarnă de la Nagano din 1998, dar în 1996 a avut un accident de mașină și nu a mai reușit să ajungă la competiție. „A venit această ocazie în 2020, să particip ca ciclist, dar a venit pandemia. Acum, în 2021, ar fi a treia încercare și vine ministerul”, a spus Eduard Novak, la Digi 24.

Novak a precizat că în opinia sa ar trebui finanțate cu precădere ramurile sportive unde România are șanse să obțină medalii. Printre acestea ar fi: gimnastica, canotajul, halterele, atletismul, înotul, ciclismul. În ceea ce privește sportul-rege, fotbalul, Novak consideră că acesta are finanțare proprie și nu intră în „curtea” ministerului, dar precizează că ar fi loc de mai bine la echipa de juniori.

Citește și: Larisa Iordache: „Niciodată nu este prea târziu să îți urmezi visul”

#News