Și mergem, de data aceasta, în Marea Britanie, chiar la Agenția Britanică Olimpică de sport, pentru că ea este cea care a deschis o anchetă, o investigație de urgență, dacă vreți, printre gimnastele abuzate.

Și începem cu Catherine Lyons, de 19 ani, fostă campioană britanică și europeană, care a spus că a fost bătută cu un băț și închisă într-un dulap, pe motiv că a plâns la un antrenament, pe care nu l-a putut duce până la capăt. O altă gimnastă, Lisa Mason, medaliată cu aur la Jocurile Olimpice, dezvăluie faptul că, la vârsta de 10 ani, a fost forțată să se antreneze, până când n-a mai putut de mâini, fiind aproape de fracturi. Cele două au informat și presa, acuzându-i pe antrenori de rele tratamente.

Aceste acuzații sunt șocante și supărătoare. Nu nu trebuie să existe niciun loc unde să se întâmple astfel de intimidări sau abuzuri în sport, altfel, cel responsabil pentru un astfel de comportament trebuie să fie tras la răspundere”, a declarat un purtător de cuvânt al Agenției Sportului din Regatul Unit. Li s-au solicitat celor două sportive și ceva dovezi în acest sens.

În scandal a intervenit și  Francesca Fox (foto sus), o sportivă de la gimnastică ritmică, participantă la Jocurile Olimpice de la Londra, din 2012 – ea spune că antrenorii erau obsedați de greutatea ei și o cântăreau chiar și de 10 ori pe zi. Pentru toate aceste declarații, s-a decis să fie anchete independente

Hashtag News