Trump: „Celor care au încălcat legea: veţi plăti”

Revoltat de violența atacului de la Capitol Hill

Președintele în exercițiu, Donald Trump pare că și-a schimbat viziunea, dar și discursul după atacul violent de miercuri, de la Capitol Hill, când un grup numeros de susținători ai săi au intrat în clădirea Congresului.

„Aș dori să încep prin a vorbi despre atacul condamnabil asupra Capitolului Statelor Unite. La fel ca toți americanii, sunt revoltat de violența, nelegiuirea și haosul creat.America este şi trebuie să fie mereu o naţiune a legii şi ordinii. Manifestanţii care s-au infiltrat în Capitoliu au întinat locul democraţiei americane. Celor care s-au angajat în acte de violenţă şi distrugere: voi nu reprezentaţi ţara noastră. Iar celor care au încălcat legea: veţi plăti”, a declarat Trump.

„Știu că sunteți dezamăgiți”

Chiar și așa, printre rânduri, în discursul lui Trump se poate „citi” mâhnirea. „Acum Congresul a certificat rezultatele și noua administrație va fi inaugurată pe 20 ianuarie. Prioritatea mea este asigurarea unei tranziții de putere ordonate și fără probleme. Acest moment cere vindecare și împăcare. Iar susținătorilor mei minunați, știu că sunteți dezamăgiți, dar vreau, de asemenea, să știți că drumul nostru incredibil este abia la început. Mulțumesc! Dumnezeu să vă binecuvânteze! Dumnezeu să binecuvânteze America!”, a concluzionat Trump.

În urma acestui atac cinci persoane au decedat, printre acestea aflându-se și un ofițer de la Poliția Capitoliului.

Şeful Poliţiei Capitolului SUA, Steven Sund, a demisionat pe fondul criticilor primite ca urmare a reacţiei pe care au avut-o subalternii săi în momentul în care un grup de suporteri violenți ai lui Donald Trump au atacat sediul Congresului, a transmis Digi 24.

De asemenea, preşedintele-ales, Joe Biden, a criticat răspunsul poliţiei Capitoliului, şi a spus că s-a folosit dublul standard între modul în care poliţia a reacţionat la suporterii lui Trump şi modul în care au fost trataţi participanţii la mişcarea Black Lives Matter în timpul verii.

Citește și: Trump, „analfabet” și „bolnav”, în opinia președintelui iranian

#News