Să povestim pe scurt, de ce au ajuns Cetățenii în situația aceasta critică – se pare că UEFA a găsit 140 de milio0ane de euro în visteria clubului, sumă pe care Manchester City n-o poate justifica. Invocând fair-play-ul financiar și regulamentele în vigoare, Camera de Investigație a Comisiei de Control Financiar al Cluburilor (ICFC), din cadrul UEFA, a decis ca echipa engleză să fie exclusă din Liga Campionilor, chiar din ediția în curs, pe o perioadă de doi ani.

O pedeapsă gravă, pentru o echipă cu pretenții, cum a devenit City. Mai mult, chiar antrenorul Pep Guardiola vorbea, la începutul anului, că este posibil să fie demis de la conducerea echipei, mai ales că șeicii care au preluat gruparea vor performanță în Liga Mare. Sigur, Guardiola nu va duce lipsă de un loc de muncă, îl dorește Juventus, care i-a oferit un cec în alb, să-și scrie singur salariul. Apoi îl mai vânează și PSG, și Bayern Munchen și chiar FC Barcelona.

Antrenorul, însă, are o misiune de îndeplinit, a promis șeicilor trofeul Ligii Campionilor și vrea să se țină de cuvânt. Sigur, poate și pentru că salariul său anual de 17,75 de milioane de euro este unul de luat în seamă, dar și pentru că antrenorul vrea să se înfoaie, atunci când va avea laurii pe frunte.

Sentința de la TAS

De când clubul a depus contestație la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Lausanne, aproape toate echipele din Premiere League s-au revoltat – Liverpool, Chelsea, Manchester United, Wolverhampton, Leicester, Tottenham, Arsenal și Burnley au înaintat o cerere comună către TAS, de a nu accepta nicio contestație făcută de către City, să se mențină pedeapsa de doi ani eliminare din Liga Campionilor, pentru nerespectarea regulamentului de fair-play financiar.

Astăzi, 13 iulie, Manchester City a fost exonerată de acuzații, pentru că motivul de nerespectare a fair-play-ului financiar nu a fost dovedit! Sentința a provocat surpriză, iar Manchester City iese câștigătoare în lupta contra UEFA. Este liniște acum în vestiarul Cetățenilor și în ceea ce privește viitorul multor jucători, care își condiționaseră prezența în vestiar, doar dacă se participă în Champions League. Proiectul pep Guardiola primește un impuls moral, prin această decizie, mai ales că provocările pe teren se apropie – și vorbim de Cupa Angliei, dar și de returul din Liga Mare, împotriva Realului din Madrid, pe care Pep a învins-o cu 2-1 chiar pe Santiago Bernabeu.

Hashtag News