O româncă a fost acuzată că și-ar fi abandonat nou-născutul testat pozitiv cu coronavirus. Este vorba de un spital din Palermo, Italia. Femeia, în vârstă de 33 de ani, a intrat în arest pe data de 14 decembrie 2020 și, mai mult decât atât, a fost decăzută din drepturile părintești.

A rămas timp de 2 săptămâni în închisoare, iar în momentul de față, femeia încearcă să-și justifice gestul și să convingă instanța să-i fie încredințat copilul.

Abandonat, dar fără intenție

Românca a explicat că nu a fost în intenția ei să-și abandoneze copilul, declarând că ar fi încredințat fetița unui membru al familiei, deoarece ar fi vrut să se întoarcă în România, având o soră cu probleme severe de sănătate.

Vreau ca Sara să-mi fie încredințată, fetița aceea este fiica mea”, le-a spus anchetatorilor mama fetiței, care s-a vindecat între timp de coronavirus.

O româncă, acuzată că și-a abandonat bebelușul cu COVID într-un spital din Italia: „Nu este un copil refuzat. Am avut o urgență”

Urgență medicală sau nu, copilul a fost abandonat în unitatea medicală atât de către mamă, cât și de ruda căreia îi fusese încredințat. Pe parcursul procesului, românca a declarat instanței că bebelușul nu este un copil nedorit: ”Sara nu este un copil refuzat. Am avut o urgență, nu știam că o altă rudă o va abandona”.

În urma anchetei, copilul ar fi rămas în spital până la data de 19 octombrie, asistată de o a doua rudă care, potrivit procurorului, este o necunoscută.

Copilul a rămas în grija medicilor

Pe 24 octombrie, presa italiană scria că ”Maria, mama bebelușului abandonat în spital, a sunat și a spus că nu poate avea grijă de fetiță pentru că se află în România împreună cu ceilalți patru copii. Astfel, micuța Sara a rămas cu medicii, care, după ce au alertat poliția, au avut grijă de ea până ce aceasta s-a vindecat”.

Pe 14 decembrie, românca a fost arestată într-o secție de poliție din Catania. Coincidență sau nu, femeia a declarat o pierdere: nu a fost vorba de copil, ci de pierderea cardului bancar. Cu toate acestea, procuratura emisese deja un mandat de arestare pe numele ei, iar femeia de origine română a ajuns în închisoarea din Messina.

Citește și: Un bebeluș, vindecat de Covid, după 70 de zile de terapie intensivă

#News