Schioarea Ania Caill, în delegația României pentru „Mondialele” din Italia

Deși cea mai bună sportivă din România, Ania Caill nu era pe lista pentru această competiție

Schioarea Ania Caill va participa la Campionatele Mondiale de la Cortina d’Ampezzo în urma intervenției ministrului Tineretului și Sportului, Eduard Novak. Inițial, cea mai bună sportivă a României fusese eliminată din delegație de Federația Română de Schi și Biatlon, motiv pentru care echipa acesteia a cerut un punct de vedere din partea ministrului.

„Federaţia Română de Schi Biatlon a decis ca Ania Caill să fie inclusă în lotul care va reprezenta România la Campionatele Mondiale de Schi! Am reușit să aduc la discuții două părți ale unui fals conflict, după mine. Sportul și sportivii sunt cei care trebuie să conteze, iar principiile corecte trebuie urmate pentru a ne îndrepta în direcția pe care o dorim: una a performanței și excelenței sportive.  Îi felicit pe toți cei implicați și le doresc mult succes!”, a scris Eduard Novak, pe Facebook.

Ania Caill este cea mai bună schioare a României fiind în primele 100 de sportive din lume la proba de coborâre. În ciuda rezultatelor, ea nu a fost trecută de Federația Română de Schi și Biatlon pe lista participanților la Campionatul Mondial de Schi 2021. Echipa sportivei a cerut explicații considerând că se face o mare nedreptate.

Campionatul Mondial de Schi se va desfășura la Cortina D’Ampezzo, între 8 și 21 februarie.

În weekend, Ania Caill a concurat în Elveția, la Cupa Mondială Crans-Montana. „Luăm pârtiile cele mai bune și avem încredere că va fi din ce în ce mai bine. Mai multe intermediare în top 30 la coborâre ca și la Super G, ne confirmă munca făcută și ne arată că se poate real”, a scris sportiva pe pagina sa de socializare, după încheierea competiției.

Un deputat de Brașov a cerut explicații la MTS

În legătură cu situația sportivei Ania Caill, săptămâna trecută a venit o reacție și din partea deputatei Ana Loredana Predescu (Brașov), care a solicitat explicații și măsuri concrete cu privire la această situație, din fericire rezoluția a venit în timp util.

„Cum este posibil ca cea mai bună sportivă la schi alpin din România să nu se regăsească în lotul național ce va participa la Campionatul Mondial de la Cortina d’Ampezzo din 9-21 februarie 2021, cu toate că s-a înscris în luna noiembrie 2020? În calitate de deputat ales în circumscripția electorală nr.8 – Brașov, i-am solicitat oficial, în scris, domnului Carol-Eduard Novák, Ministrul Tineretului și Sportului, un punct de vedere și măsurile care se impun referitor la situația româncei Ania Caill”, a scris Ana Loredana Predescu pe pagina personală de Facebook.

Citește și: CSM București, fără numele Primăriei pe echipament