CSM București, fără numele Primăriei pe echipament

Consiliul General al Municipiului București va susține echipa de handbal și în acest an

Primarul General, Nicușor Dan a făcut o vizită la CSM București, echipa de handbal feminin fiind principala secție susținută financiar de Primăria București. Așa cum anunțase încă de la preluarea mandatului de primar, Nicușor Dan ia în calcul ca această echipă să atragă bani și din alte surse decât de la Primăria București, iar pentru ca acest lucru să fie posibil este nevoie de o îmbunățire a marketingului pentru atragerea banilor privați. De altfel, primul pas în acest sens este scoatere de pe echipamente a numelui Primăriei,  astfel încât viitorii sponsori să fie cât mai vizibili. Totodată, Dan a dat asigurări că echipa va avea susținere financiară din partea municipalității și în acest an.

„O componentă importantă a muncii mele de până acum a fost să încerc să reclădesc încrederea în Primărie. A constructorilor, a creditorilor, a Comisiei Europene, a ONG-urilor, a mediilor profesionale. Toți cer Primăriei doar predictibilitate și seriozitate.

Asta am făcut și în seara asta cu echipa de handbal feminin de la CSM București. O echipă de profesioniste, între primele din Europa, care nu au meritat starea de incertitudine care durează de aproape doi ani. Cu acordul majorității din Consiliul General, am asigurat echipa de stabilitate financiară în 2021.

Echipa de handbal feminin este un element important de promovare a orașului. Avem de îmbunătățit marketingul pentru a aduce mai mulți bani privați la echipă. În sensul acesta am decis să înlăturăm inscripția Primăria Capitalei de pe echipamentele de joc, în primul moment în care regulamentele competițiilor ne-o vor permite”, a scris Nicușor Dan, pe Facebook.

Citește și: Nicușor Dan: „Nu se pune problema desființării echipei de handbal feminin”

De altfel, edilul a precizat și că sunt multe de făcut pentru sport, declarându-se un susținător al sportului de masă și al sportului școlar, cel care poate devenii pepiniera pentru viitorii campioni.  

„Vom stimula sportul de masă și sportul școlar. Am facut un prim pas solicitând Ministerului Educației preluarea cluburilor sportive școlare, avem o problemă cu rețeaua de baze sportive și cu accesul la bazele sportive. Pentru moment ne concentrăm pe alte urgențe, dar în câteva luni vom veni cu o strategie pentru sport”, a concluzionat Nicușor Dan.

Citește și: SNST cere buget și reparații, însă MTS are alte priorități