Edward Iordănescu își dorește ca suporterii să vadă o nouă națională

O echipă cu şanse reale pentru Campionatul European

Sursa foto: Facebook/ Edi Iordanescu

Selecţionerul Edward Iordănescu a participat joi la o conferinţă de presă. El a declarat că îşi doreşte ca în partida de vineri, cu Finlanda, suporterii să aibă parte de o surpriză.

Precis, selecționerul vrea ca fanii să aibă posibilitatea de a vedea o altă echipă naţională de fotbal a României. O echipă care să aibă şanse de calificare la Campionatul European.

Edward Iordănescu speră ca tricolorii să schimbe imaginea lăsată în luna iunie

„Pentru mine istoria şi statistica au rolul lor, dar ştim că atunci când intrăm pe teren nimic nu îţi garantează un rezultat pozitiv. Din punctul meu de vedere, în iunie dezamăgirea personală a fost una mare, dar încrederea şi aşteptările rămân la fel de mari.

Şi am argumente în sensul ăsta, pot să spun că în urmă unei analize complexe am avut şi destul de multă neşansă, atât în afara terenului, pentru că am avut o serie de probleme cu jucătorii, cât şi în jocurile propriu zise.

Îmi doresc ca suporterii echipei naţionale să vadă o nouă naţională, cu totul altă abordare, îmi doresc mai multă încredere, mai mult curaj, mai mult devotament, mai multă ambiţie şi mai multor orgoliu. Îmi doresc consolidarea unei echipe naţionale care să aibă şanse reale pentru Campionatul European.

Sunt la a treia acţiune la echipa naţională şi pot spune că în momentul de faţă am în linii mari un tablou complet asupra situaţiei. Am simţit că jucătorii au început să înţeleagă şi să îşi însuşească dorinţele noastre şi mesajele pe care le dăm către ei, ne rămâne ca acest lucru să îl demonstreze şi pe teren.

Trebuie să începem să arătăm ca o echipă care are aspiraţii cu şanse reale pentru calificarea la turneul final. Trebuie să începem să arătăm bine şi să schimbăm imaginea şi impresia lăsată în iunie”, a declarat selecționerul.

O echipă mai combativă în meciul contra echipei Finlandei

„Pun foarte multă presiune pe comportamentul lor. Îmi doresc foarte tare să ne schimbăm gândirea, îmi doresc să fim mult mai combativi, cu alt spirit, cu altă personalitate în joc, efectiv să ne sacrificăm pentru rezultat.

Şi când tragem linie la această acţiune să avem o poziţie mult mai bună în clasament, pentru că avem şanse teoretice şi la locul 1. Să avem nişte răspunsuri şi să rămânem cu impresia că ne dorim puncte, să avem speranţe, să rămânem cu speranţe. Sunt lucrurile pe care toţi suporterii echipei naţionale le aşteaptă”, a explicat în continuare Edward Iordănescu, potrivit AGERPRES.

România va întâlni Finlanda, vineri (ora 21:45), pe Stadionul Olimpic din Helsinki. Meciul cu Bosnia-Herţegovina va avea loc luni, 26 septembrie (ora 21:45), pe Stadionul Rapid-Giuleşti din Bucureşti.

Echipa naţională de fotbal a României ocupă ultima poziţie în Grupa a 3-a din Liga B a Ligii Naţiunilor. Are trei puncte în clasament, fiind devansată de Finlanda, Muntenegru şi Bosnia-Herţegovina.

Citește și Roger Federer joacă ultimul meci al carierei alături de Rafael Nadal