Suspendat pe viață după ce a trucat 64 de meciuri de tenis

Cel mai mare număr de infracțiuni descoperit vreodată la un jucător de tenis

Sursa foto: Pixabay

Sebastián Rivera a fost exclus pe viață din tenis, relatează BBC. Antrenorul chilian de tenis, totodată fost jucător, a fost găsit vinovat de un număr record de 64 de infracțiuni de trucare de meciuri.

În plus, el a fost amendat cu 250.000 de dolari pentru acțiunile sale.

A intrat în istorie drept jucătorul cu cele mai multe meciuri trucate

Agenția Internațională pentru Integritate în Tenis a confirmat că a fost „cel mai mare număr descoperit vreodată la un jucător”. Reprezentanții ITIA au adăugat că Sebastián Rivera „nu a reușit să adere în mod semnificativ la procesul disciplinar”.

Decizia înseamnă că antrenorului în vârstă de 36 de ani îi va fi „interzis permanent să antreneze, să joace sau să participe la orice eveniment de tenis organizat sau autorizat de organismele de conducere ale tenisului”.

Sebastián Rivera a încălcat multiple reguli

Printre regulile nerespectate se numără: faptul de a solicita altora să parieze pe rezultatul meciurilor, încercarea de măsluire a rezultatului unui meci, acceptarea și oferirea unor sume de bani cu intenția de a influența în mod negativ eforturile unui jucător.

În septembrie 2009, Sebastián Rivera a ajuns pe locul 705 în clasamentul ATP. El a câștigat 115 din cele 218 meciuri disputate, dar nu a mai jucat în circuitul profesionist din 2017.

Citește și Un bărbat din Ploiești s-a aruncat de la etajul 4