Sursă foto: SNST

Sindicatul Naționat Sport și Tineret (SNST) remarcă strategia „de mare angajament” a noului ministru al Sportului și Tineretului, de motivare a tinerilor și copiilor români să-și îndrepte atenția spre sport.

Sub pretextul sprijinirii sportului de performanță, actuala conducere a ministerului „identifică” realele probleme din sistem și dispune, ca măsură agreată, inițiativa de restartare. Cum pune ministerul ideile în practică? Dacă drumul corect spre reglarea situației curente ar fi crearea de parteneriate, ori programe și finanțări, iată că Ministerul Sportului și Tineretului consideră că prioritatea în acest sens este reprezentată de schimbarea denumirii cluburilor sportive, prin înlocuirea sintagmei „municipal” cu numele unei personalități sportive.

Și pentru că imaginea este mult mai importantă decât rezultatele efective ale sportivilor români, MTS ar fi dispus, de asemenea, redecorarea holurilor din minister cu tablouri ale marilor sportivi români. Scopul? Să servească întru inspirarea copiilor și tinerilor, de a se apuca sport. Rămâne de văzut dacă în săli sau pe holurile ministerului, în imediata apropiere a fotografiilor.

Sursă: SNST

„Ne întrebăm care vor fi costurile, în ce va consta procedura și ce va rezolva această schimbare”, a declarat SNST

SNTS este de părere că măsura ministerială nu este una care să ajute, într-adevăr, sportul românesc. Cu alte cuvinte, cu un nume „nu se face primăvară” și punctează pe necesitățile urgente ale cluburilor sportive, printre care acordarea de buget pentru echipamente, reparații ale clădirilor ce găzduiesc cluburile ori asigurarea necesarului de mâncare și de căldură.

Consilierii de imagine și specialiștii de la etajul I din MTS, au considerat că soluția identificată este foarte importantă și au strecurat-o în strategia de redresare a sportului cu care ministrul s-a dus la întrevederea de la Cotroceni

SNST

„Clubul Sportiv Carol Eduard Novak” – o propunere infatuată și agreată de mulți

Potrivit declarațiilor SNST, obținute de sindicat „pe surse”, mulți și-ar dori ca aceste cluburi să poarte numele actualului ministru al Sportului și Tineretului, Eduard Novak, noua denumire fiind, în cazul în care informația se confirmă, „Clubul Sportiv Carol Eduard Novak”.

Citește și: SNST se alătură protestelor organizate de Federația PUBLISIND