Trump așteaptă să fie judecat. Starea de sănătate a judecătorului Leahy, precară

Democrații și republicanii, pe muchie. Vicepreședintele Kamala Harris ar putea să aibă votul decisiv în ceea ce privește procesul contra fostului președinte american, Donald Trump

Procesul fostului președinte american, Donald Trump, a fost amânat din pricina stării de sănătate precare a judecătorului de caz. Patrick Leahy a fost desemnat să prezideze procesul de destituire a lui Donald Trump în Camera Superioară a Congresului american, anunță Fox News.

În cursul serii trecut, „senatorul Leahy se afla în biroul său la Capitoliu şi nu se simţea bine”, a anunţat purtătorul de cuvânt al lui Patrick Leahy, David Carle. „A fost examinat de medicul Capitoliului. Ca măsură de precauţie, medicul a recomandat să-l transportăm la un spital local, unde se află în prezent şi este supus investigaţiilor”, a adăugat acesta.

Patrick Leahy, în vârstă de 80 ani, a prezentat semne de deteriorare a stării de sănătate încă de la depunerea jurământului senatorilor. Procesul care îl vizează pe Donald Trump ar trebui să înceapă în data de 9 februarie 2021. Fostul președinte american este acuzat de incitare la violență, în contextul violențelor de la Capitoliul din Washington, din data de 6 ianuarie 2021, când o serie de susținători ai acestuia au invadat clădirea și au produs pagube materiale. În urma evenimentelor, cinci persoane, printre care și un agent de securitate, și-au pierdut viața.

Dacă ar pierde procesului, lui Trump i s-ar putea interzice ca pe viitor să mai candideze la președinția Statelor Unite ale Americii.

Procesul lui Trump, cu democrați la limită

De menționat că democrații nu dețin, în acest moment, o majoritate foarte bine conturată în Senatul american. Cu 50 de mandate, aceștia se află la egalitate cu republicanii care dețin tot atâtea fotolii în cameră. Astfel, în cadrul procesului de votare ce-l vizează pe Donald Trump, în cazul unei egalități, vicepreședintele Kamala Harris ar urma să decidă soarta „jocului”, având posibilitatea să departajeze taberele.

Voci din tabăra republicană confirmă faptul că Donald Trump și-ar fi pierdut, însă susținerea anumitor membrii ai partidului, existând posibilitatea ca, până la urmă, votul să îi fie potrivnic.

Citește și: Israel avertizează administrația Biden să nu readucă SUA în Acordul Nuclear Iranian