Marea Britanie relaxează condițiile de acordare a vizelor pentru domeniul construcțiilor

Zidari, dulgheri, montatori de acoperişuri, tâmplari, zugravi vor beneficia de vize mai ieftine şi de criterii de angajare mai relaxate

Marea Britanie a adăugat luni o serie de joburi în domeniul construcțiilor pe lista celor cu deficit de forţă de muncă, permițând angajatorilor din acest sector să aducă mai ușor personal din străinătate. Zidari, dulgheri, montatori de acoperişuri, tâmplari, zugravi vor beneficia de vize mai ieftine şi de criterii de angajare mai relaxate, conform acestor modificări, potrivit digi24.ro.

Marea Britanie se confruntă  cu un deficit acut de forţă de muncă în unele sectoare, angajatorii dorind să recruteze muncitori din afara ţării. 

Într-un comunicat emis luni, Ministerul de Interne afirmă că adăugarea acestor noi meserii ‘va ajuta la realizarea infrastructurii naţionale cheie şi va stimula creşterea în industriile conexe’.
Comitetul consultativ pentru migraţie, un organism independent, a recomandat în martie ca meseriile din construcţii să fie adăugate pe lista celor cu deficit de forţă de muncă. Lista include deja personal de îngrijire, ingineri constructori, tehnicieni de laborator, plus profesii medicale.

Migraţia netă în Marea Britanie a atins anul trecut cifra record de 606.000 de persoane, potrivit datelor publicate în mai.

Cei care lucrează într-un sector cu deficit de personal pot fi plătiţi cu 80% din salariul obişnuit pentru munca respectivă şi să se califice totuşi pentru viză, se menţionează în comunicatul guvernului. Solicitanţii au nevoie de o ofertă de muncă din partea unui angajator şi să corespundă cerinţelor de cunoaştere a limbii engleze.

FRF vrea ca suporterii să poată bea bere pe stadioanele din România