Jumătate dintre pârtiile din Europa, închise din cauza lipsei zăpezii

În Austria, zeci de staţiuni de schi s-au închis din cauza lipsei zăpezii, altele funcționand la capacitate redusă.

Vremea caldă dar și lipsa ninsorii de la început de an au obligat stațiunile montane din Europa să reducă drastic activitatea. În Franța, Italia, Elveţia şi Austria una din două pârtii a fost închisă, hotelierii spunând că rezervările pentru vacanțele la munte sunt anulate una după alta. Condițiile meteo au condus și la anularea mai multor competiții de iarnă, potrivit digi24.ro.


În Austria, una dintre cele mai căutate destinații de iarnă, zeci de staţiuni de schi s-au închis din cauza lipsei zăpezii, altele funcționand la capacitate redusă.

Descurajați de zăpada extrem de puțină din acest sezon, numărul schiorilor care aleg vacanțe de o zi a scăzut considerabil. În Franţa, potrivit asociaţiei Domaines skiables de France (DSF), care reprezintă firmele ce exploatează aproximativ 250 de staţiuni de schi, mai puţin de jumătate din piste erau deschise săptămâna trecută.

Mai multe competiții de iarnă au fost anulate din cauza condițiilor meteo, printre ele fiind și cea de-a patra etapă a cursei auto E-Trophée Andros, care trebuia să aibă loc la Tignes (Savoia) în perioada 13-14 ianuarie.

De asemenea, și ediția cu numărul 39 a cursei de sănii trase de câini „Retordica”, programată pentru weekend, a fost anulată, Cupa Mondială Telemark fiind posibil să fie amânată pentru februarie. Și în Elveţia, aproape jumătate din cele 240 de domenii schiabile au fost obligate fie să își închidă, fie să își reducă drastic activitatea. Dacă staţiunile situate la altitudini de peste 2.000 de metri profită de frigul de la începutul sezonului, staţiunile situate la o altitudine mai mică au de suferit. Comparativ cu alți ani, numărul trecerilor prin instalațiile pe transport pe cablu a scăzut cu 10%, în perioada cuprinsă între sfârşitul lunii noiembrie şi sfârşitul lunii decembrie.

Greenpeace România avertizează: Folosirea aragazului reprezintă un pericol pentru sănătate