Spania, afectată de ploi torențiale şi furtuni

Agenţia naţională de meteorologie AEMET a emis o alertă roşie maximă.

Ploi abundente
Ploi abundente sursa foto pixabay

Spania se confruntă zilele acestea cu fenomene meteo extreme. În Madrid a fost emisă o alertă roșie maximă pentru ploi torenţiale şi furtuni, iar primarul capitalei le-a cerut duminică locuitorilor să rămână în case potrivit digi24.ro.

Agenţia naţională de meteorologie AEMET a emis o alertă roşie maximă, ceea ce înseamnă un posibil pericol extrem, pentru duminică în regiunea Madrid, provincia Toledo şi oraşul Cadiz.

Agenţia naţională de meteorologie AEMET a emis o alertă roşie maximă, ceea ce înseamnă un posibil pericol extrem, pentru duminică în regiunea Madrid, provincia Toledo şi oraşul Cadiz.”Din cauza situaţiei excepţionale şi anormale, în care vor fi depăşite recorduri de precipitaţii, le cer locuitorilor din Madrid să rămână în case astăzi”, a scris primarul Madridului, Jose Luis Martinez-Almeida, pe X, fostul Twitter. „Cred că (alerta roşie) este o idee bună”, a declarat Manuel Loro, în vârstă de 42 de ani, un locuitor din Madrid. „Cel mai bun lucru pe care îl puteţi face este să nu vă folosiţi maşina astăzi. Va fi cel mai intens la ora şase, aşa că vom merge acasă mai devreme”.

Serviciile de urgenţă din Madrid au trimis mesaje text localnicilor, avertizându-i de riscurile de inundaţii şi recomandându-le să nu folosească vehiculele. LaLiga a amânat un meci dintre Atletico Madrid şi Sevilla din cauza alertei. Femeie ucisă de un șofer băut și drogat, în Popești Leordeni