Facebook
Facebook. Sursa foto:wikipedia

Guvernul Marii Britanii intenţionează să declare ilegală încurajarea online a persoanelor să-şi facă rău. Autoritățile engleze intenționează amendarea companiilor de social media care nu reuşesc să elimine astfel de materiale, ca fiind parte a unei actualizări a legislaţiei care reglementează comportamentul online, potrivit ziare.com.

Astfel, promovarea sinuciderii este deja ilegală, dar ministerul britanic al sectorului digital, culturii, mass-media şi sportului a anunțat, prin intermediul unui comunicat de presă, că acum doreşte să solicite firmelor de social media să blocheze o gamă mai mare de conţinut.

Potrivit secretarului pentru sectorul digital, Michelle Donelan, firmele care operează reţele de socializare nu mai pot rămâne tăcute, urmând să se confrunte cu amenzi dacă permit ca acest comportament abuziv şi distructiv să continue pe platformele lor, în conformitate cu legile din Marea Britanie.

.Guvernul conservator a spus că propunerile vizează blocarea imaginilor şi videoclipurilor similare cu cele vizionate de Molly Russell, o tânără de 14 ani a cărei moarte în 2017 a stârnit o îngrijorare continuă a publicului. În septembrie, medicul legist care a investigat moartea ei a decis că platformele de socializare i-au furnizat conţinut care ”a prezentat actele de autovătămare ale tinerilor ca pe ceva romantic”.

Companiile de social media vor trebui să elimine şi să limiteze expunerea utilizatorilor la materiale care încurajează în mod deliberat oamenii să îşi facă rău.

Guvernul a declarat că noua legislaţie va interzice distribuirea de imagini cu caracter sexual explicit care au fost manipulate pentru a părea că prezintă pe cineva care nu a consimţit să apară în ele. Versiunile anterioare au încercat să interzică materialele ”legale, dar dăunătoare” online, atragând critici din partea companiilor de tehnologie şi a militanţilor pentru libertatea de exprimare, care au spus că definiţia este prea vagă şi ar putea fi folosită pentru a criminaliza în mod arbitrar comportamentul altfel legal.


Fiul primarului din Bușteni, anchetat pentru că fura apă din conducta de alimentare