Bărbat arestat preventiv pentru agresarea fizică a persoanelor cărora le-a împrumutat bani

Acesta cerea sume de 8 ori mai mari decât cele acordate.

Un bărbat din Turda a fost arestat preventiv după ce a agresat fizic persoanele cărora le-a împrumutat bani. Ajutat de o femeie,  acesta cerea sume de 8 ori mai mari decât cele inițiale, susțin polițiștii, potrivit g4media.ro.

O femeie şi un bărbat din Turda, judeţul Cluj  sunt acuzaţi de camătă, furt, şantaj, înşelăciune, răzbunarea pentru ajutorul dat justiţiei şi violare de domiciliu.

Pentru a obliga persoanele vătămate să restituie sumele pretinse, bărbatul îi ameninţa şi agresa fizic.

”La data de 25 noiembrie a.c., poliţiştii Biroului de Investigaţîi Criminale din cadrul Poliţiei municipiului Turda, cu sprijinul luptătorilor Serviciului pentru Acţiuni Speciale Cluj şi al jandarmilor Detaşamentului 4 de Jandarmi Turda, au pus în aplicare 3 percheziţîi domiciliare pentru documentarea activităţii infracţionale a 2 persoane”, a transmis IGPR.

În dosarul penal sunt vizaţi un bărbat, în vârstă de 47 de ani, suspectat de săvârşirea infracţiunilor de camătă, furt, şantaj, înşelăciune, răzbunarea pentru ajutorul dat justiţiei şi violare de domiciliu şi o femeie de 29 de ani, bănuită de comiterea infracţiunii de camătă, ambii din municipiul Turda.

Potrivit oamenilor legii, în lunile ianuarie şi februarie ale acestui an, acesta s-a întâlnit cu un bărbat căruia i-ar fi împrumutat de mai multe ori sume de bani şi i-ar fi sustras, din mână, 2.200 de lei.

În luna octombrie, aflând că un martor a fost audiat de poliţişti în privinţa activităţii sale infracţionale, bărbatul s-ar fi deplasat la locuinţa de domiciliu a martorului, unde l-ar fi ameninţat şi agresat fizic.

”Din activităţile investigativ-operative derulate de poliţişti, reiese faptul că, de la începutul anului 2021 şi până în cursul lunii iulie 2022, bărbatul ar fi oferit diverse sume de bani mai multor persoane, cu titlu de împrumut, uneori prin intermediul femeii de 29 de ani, pentru care, la restituire, ar fi perceput sume chiar şi de 8 ori mai mari, împrumuturile fiind cuprinse între 100 de lei şi 4.000 de lei. Pentru a se asigura că sumele de bani vor fi remise de persoanele vătămate, bărbatul le-ar fi constrâns cu ameninţări şi agresiuni fizice. De altfel, în unele cazuri acesta le vindea diferite bunuri pe care le estima la valori mai mari decât cele reale, pentru a primi de la aceştia sume mai mari de bani”, a mai transmis IGPR.

”În urma percheziţiilor efectuate, poliţiştii au descoperit mai multe înscrisuri cu valoare probatorie, 800 de lei, precum şi 59 de bucăţi de articole pirotehnice din categoria P1. În baza probatoriului administrat, cei în cauză au fost reţinuţi pentru 24 de ore, iar, la data de 25 noiembrie a.c., au fost prezentaţi magistraţilor Judecătoriei Turda, care au dispus măsura arestării preventive, pentru 30 de zile, faţă de bărbat şi măsura controlului judiciar, pentru 60 de zile, faţă de femeie”, au mai precizat poliţiştii.

Amenzi în Marea Britanie pentru rețelele de socializare ce încurajează oamenii să-și facă rău