Musk aduce „Planeta Maimuțelor” mai aproape de realitate

„Avem o maimuță cu un implant wireless în cutia craniană”, a declarat șeful Tesla

Elon Musk anunță încă o premieră științifică pe care mulți ar putea să o considere controversată. Mai exact, mogulul tech se poate lăuda că unul dintre start-up-urile sale a reușit performanța de a microcipa o maimuță, pentru a-i da acesteia abilități „omenești” care să o ajute să joace jocuri video, anunță Bloomberg.com. „E o maimuță fericită” a declarat Elon Musk, fondatorul Tesla Inc., potrivit sursei citate.

Citește și: Elon Musk dă 100 de milioane de dolari oricui invetează tehnologia perfectă de captare a emisiilor de dioxid de carbon

Neuralink Corp., fondat în 2017, este numele start-up-ului deținut de Musk, cel care a reușit să conecteze un cip care face legătura dintre creierul maimuței și computer. Compania promite că în viitorul apropiat va publica inclusiv clipuri care să demonstreze noile capacități ale maimuței, după ce respectivul cip i-a fost implantat în creier.

„Avem o maimuță cu un implant wireless în cutia craniană, ceea ce o ajută să joace jocuri video cu puterea minții”, a declarat Elon Musk într-un chatroom Clubhouse. „Implantul nu se poate vedea cu ochiul liber”, a adăugat acesta.

Implantul lui Musk: de la jocuri, la tratarea afecțiunilor

Elon Musk a explicat că scopul final nu este neaparat cel al extinderii capacităților maimuței de a performa în cadrul jocurilor video. În urma perfecționării studiilor, potrivit magnatului, implantul ar trebui să fie capabil să remedize leziunile coloanei vertebrale, ajutându-i pe oameni să-și recapete funcțiile de odinioară.

Și acum, legătura cu titlul:

În 1968, filmul „Planeta Maimuțelor”, ecranizare a romanului SF a lui Pierre Boulle, făcea „ravagii” la box-office. Povestea se concentrează în jurul unui experiment uman eșuat care transformă Terra într-o planetă guvernată de maimuțe, devenite extrem de inteligente în urma experimentului.

Citește și: Unde dai și unde crapă: o companie anonimă, îmbogățită de Elon Musk, din greșeală