Percheziții de amploare în România și alte țări, la o grupare de traficanți de droguri

Rețeaua era specializată în trafic internaţional de droguri.

Autorităţile judiciare au făcut simultan percheziţii în România, Olanda, Polonia şi Germania, la o grupare specializată în trafic internaţional de droguri, fiind vizaţi cetăţeni turci, olandezi, români şi polonezi. ”La data de 24 ianuarie 2023, Poliţia Română, prin Direcţia de Combatere a Criminalităţii Organizate – Serviciul Antidrog, a desfăşurat, în comun cu autorităţi din Olanda, Polonia şi Germania, mai multe percheziţii concomitente, în locaţii din România, Olanda şi Polonia, pentru probarea activităţii infracţionale a unei grupări importante implicate în spălare de bani şi trafic internaţional de droguri”, a transmis IGPR, potrivit g4media.ro.

Potrivit IGPR, în Olanda, au fost arestate două persoane, sub acuzaţiile de trafic de droguri, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi spălare de bani.

 ”Membrii grupării infracţionale sunt cetăţeni de sorginte turcă, olandeză, română şi poloneză, fiind rezidenţi ai ţărilor europene în care au fost desfăşurate investigaţiile. Acţiunea a beneficiat de sprijinul EUROPOL, care a facilitat mijloacele necesare logistice şi operaţionale pentru desfăşurarea operaţiunii”, a mai transmis IGPR. Acţiunea reprezintă o modalitate de acţiune des utilizată de autorităţile de aplicare a legii şi de către specialiştii din cadrul Poliţiei Române, pentru a combate criminalitatea organizată transnaţională, pentru asigurarea unui climat de securitate european. 

 La activităţile din România, unde au fost efectuate 2 percheziţii, au participat şi patru investigatori din Germania BKA şi Olanda Poliţia Naţională, care au solicitat participarea la activităţile specifice prin ordin european de anchetă.

 Din cadrul Poliţiei Române, la activităţi au participat poliţiştii Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate – Serviciul Antidrog, Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Oradea şi luptătorii Serviciului pentru Acţiuni Speciale Oradea. Acţiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române. Activităţile solicitate prin ordin european de anchetă sunt coordonate judiciar de către procurorii din cadrul Serviciului de Cooperare Reprezentare şi Asistenţă Judiciară  Internaţională – D.I.I.C.O.T.

Cea mai veche șarpantă din România, descoperită într-o biserică din județul Cluj