Autoritățile din Thailanda vor renunța la unele restricții anti-COVID pentru a crește numărul de turiști care vizitează țara. Astfel, s-a decis renunțarea la obligativitatea purtării măștii de protecție în spațiile publice, potrivit digi24.ro. Thailanda este una dintre cele mai căutate destinații de călătorie din lume, companiile de turism reclamând faptul că străinii sunt nevoiți să prezinte mai multe documente, cum ar fi  certificate de vaccin, asigurări medicale și rezervări de hoteluri, lucru care împiedică revigorarea turismului.

Thailanda a anunțat vineri că va renunța la procesul de preînregistrare, criticat vehement de către vizitatorii străini și nu va mai impune purtarea măștilor de protecție

Decizia a fost luată după ce  numărul de cazuri COVID-19 a scăzut. Sistemul „Thailand Pass”, prin care turiștii străini trebuie să ceară aprobarea prealabilă a autorităților thailandeze, va fi eliminat de la 1 iulie. Anunțul a fost făcut de către ministrul turismului, Pipat Ratchakitprakan. În acest fel se elimină una dintre ultimele restricții de călătorie care se aplicau de către Thailanda. 

Thailanda a fost vizitată de aproape 40 de milioane de persoane în 2019

Deși a renunțat la mai multe restricții, țara a primit anul trecut un număr mic de turiști,  respectiv  de 1% din numărul vizitarilor din anul 2019. Reprezentanții grupului de lucru pentru coronavirus au mai anunțat vineri că utilizarea măștilor de față nu va mai fi obligatorie începând de luna viitoare. Ei au recomandat oamenilor să le poarte dacă sunt în locuri aglomerate sau dacă au probleme de sănătate. În Thailanda s-au înregistrat peste 30.000 de decese cauzate de COVID-19, dar autoritățile  au ținut sub control focarele,  rata de vaccinare fiind de peste 80%.

Un căutător de comori a descoperit în județul Mureș un tezaur roman vechi de peste 2000 de ani